Trannos: Συμμετοχή «βόμβα» στη Eurovision 2025 – Τι ισχύει τελικά

Θα βάλει ο Trannos υποφηφιότητα για τον διαγωνισμό;

Ελένη Μπορμπόλη
GLOMEX
GLOMEX

Έντονη συζήτηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο ο 24χρονος τράπερ Trannos να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision 2025.

Ο Trannos, γνωστός για το ιδιαίτερο στυλ του και την επιβλητική παρουσία του στη trap μουσική, αποτελεί μια αμφιλεγόμενη φιγούρα. Ενώ ενθουσιάζει ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, παράλληλα προβληματίζει και διχάζει άλλες ομάδες του κοινού.

Μια πιθανή υποψηφιότητά του θα μπορούσε να φέρει μια ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα εκπροσωπείται στον διαγωνισμό, καθώς παραδοσιακά επιλέγονται πιο mainstream ή pop μουσικές κατευθύνσεις. Με τους έντονους στίχους του και το ξεχωριστό ύφος του, ο Trannos θα μπορούσε να παρουσιάσει κάτι τολμηρό και διαφορετικό, το οποίο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των Ελλήνων όσο και του ευρωπαϊκού κοινού.

Δείτε επίσης: Trannos: «Δεν με θέλουν οι γονείς της κοπέλας μου αλλά πεθερέ, εύχομαι κάποια στιγμή να με θέλεις»

Ωστόσο, οι προκλήσεις δεν θα ήταν και λίγες. Οι στίχοι του έχουν δεχτεί κριτική για το περιεχόμενό τους, το οποίο συχνά αγγίζει θέματα που θεωρούνται ακατάλληλα για έναν διαγωνισμό όπως η Eurovision, καθώς οι αναφορές σε σεξ, όπλα και παράνομες ουσίες συνήθως κυριαρχούν στα κομμάτια του. Επιπλέον, οι αντιδράσεις από όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη τραπ μουσική δημιουργούν ερωτήματα σχετικά με το αν μια τέτοια συμμετοχή θα μπορέσει να τύχει ευρείας αποδοχής.

Ένα ακόμα στοιχείο που επιβαρύνει την υποψηφιότητα του Trannos είναι το παρελθόν του με συλλήψεις για κατοχή παράνομων όπλων, γεγονός που δημιουργεί μια αρνητική εικόνα για μεγάλο μέρος του ελληνικού κοινού, το οποίο ίσως δυσκολευτεί να τον υποστηρίξει.

Trannos και Eurovision

Τον Ιούνιο, ο Trannos είχε δηλώσει πως είχε καταθέσει πρόταση για τη Eurovision, αλλά αποφάσισε τελικά να μην συμμετάσχει. Το τραγούδι που είχε προετοιμάσει για τη συμμετοχή του ενσωματώθηκε στο άλμπουμ του, το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούλιο.

«Πολύ ωραίο το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι, πολύ έξυπνο, κάνω κι εγώ το ίδιο στυλ! Εννοείται ότι θα με βλέπατε στη Eurovision, αλλά επειδή έχω παράπονα από τη διοργάνωση, δεν θα πάω. Στο άλμπουμ που θα βγάλω τον Ιούλιο, θα έχω μέσα το κομμάτι με το οποίο θα πήγαινα στη Eurovision. Είχα καταθέσει φέτος πρόταση! Οι άνθρωποι της τηλεόρασης έχουν όλους τους τράπερς στο ίδιο τσουβάλι, οπότε με θεωρούν κακό παιδί και αλήτη», είχε δηλώσει ο Trannos.

Ωστόσο, χθες, Τετάρτη 24 κυκλοφόρησε στο YouTube, ένα βίντεο με τον τράπερ να λέει ότι σκέφτεται να πάει στην Eurovision. Δεν είναι ξεκάθαρο το κατά πόσο αυτό το βίντεο είναι πρόσφατο ή παλαιότερο, ωστόσο μια έντονη κουβέντα έχει ήδη ξεκινήσει...