Νίκος Μουτσινάς: Το coming out, το σύμφωνο συμβίωσης και η υιοθεσία - Η ζωή του μέχρι τα 47 του

Έκανε ανάρτηση από τα γενέθλιά του και κάνουμε αναδρομή στη ζωή του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Ο Νίκος Μουτσινάς είναι από τα πιο αγαπητά και πολυσυζητημένα πρόσωπα της ελληνικής showbiz. Έχοντας ξεκινήσει από το Κους Κους το μεσημέρι στον ALPHA την περίοδο 2005-2007, κατάφερε σήμερα να γίνει ένας από τους παρουσιαστές που θέλουν διακαώς τα κανάλια, καθώς οι εκπομπές του σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

Φέτος μετά από ένα διάλλειμα ενός χρόνου από την τηλεόραση, επιστρέφει με ένα late night show μαζί με την Ματίνα Νικολάου μέσα από τη συχνότητα του ALPHA (δείτε όλες τις λεπτομέρειες της εκπομπής).

Έχοντας γιορτάσει τα γενέθλια καλωσορίζοντας τα 47, εδώ στο Youweekly.gr θα σας αποκαλύψουμε λεπτομέρειες για τη ζωή του που πιθανός δεν γνωρίζετε...


Το who is who του Νίκου Μουτσινά

Η καριέρα του στην τηλεόραση

Σπούδασε υποκριτική στην σχολή Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού στη σχολή της Ντιάνας Θεοδωρίδου ενώ έχει αποφοιτήσει από τα Κρατικά Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης και το Θεατρικό Εργαστήρι "Θεσπίς".

Το 2008 συμμετείχε στην πρωινή εκπομπή Όμορφος Κόσμος το πρωί με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τη Σίσσυ Χρηστίδου, ενώ το 2009, συμπαρουσίαζε μαζί με την Κατερίνα Ζαρίφη στον ΑΝΤ1 τον Πρωινό Καφέ, μια συνεργασία η οποία απέτυχε αφού το κανάλι διέκοψε τη συνεργασία τους στα μέσα της σεζόν.

Τη σεζόν 2009-2010 συνεργάστηκε με την Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της Καφές με την Ελένη στον ALPHA, ενώ την περίοδο 2009-2014 ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής μαζί με τη Μαρία Ηλιάκη στην εκπομπή Δέστε τους.

Από το 2014 έως το 2016 ήταν στον ΑΝΤ1 καθώς πρωταγωνιστούσε στο σήριαλ Τρίχες ενώ συμπαρουσίαζε μαζί με την Μαρία Μπεκατώρου το Πρωινό ΣουΚου και το 2016 επέστρεψε ξανά στον Alpha μέσω της εκπομπής Ξαναδέστε τους η οποία κόπηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2017.

Νίκος Μουτσινάς Όμορφος κόσμος το πρωί

Τη σεζόν 2017-2018 πρωταγωνιστούσε στην κωμική σειρά του ΑΝΤ1 Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια ενώ τον Φεβρουάριο του 2018 συμπαρουσίαζε στο ίδιο κανάλι με την Ζέτα Μακρυπούλια τη βραδινή εκπομπή Sunday Live η οποία κράτησε τέσσερα επεισόδια αφού σημείωσε πάρα πολύ χαμηλή τηλεθέαση.

Στα τέλη της ίδιας χρονιάς επιστρέφει στην τηλεόραση μέσω του Open TV παρουσιάζοντας τη μεσημεριανή εκπομπή Για την παρέα της οποίας η πρεμιέρα έγινε στις 25 Οκτωβρίου του 2018.

Τελευταία του εμφάνιση στην τηλεόραση - πριν επιστρέφει φέτος στον ALPHA - ήταν από τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, στο ριμέικ της εκπομπής στον ΣΚΑΪ με το όνομα Καλό Mεσημεράκι, αλλά με την ίδια ομάδα.

Εκτός των εκπομπών βέβαια, τον έχουμε δει και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Ο θάνατος της μητέρας του που ήταν το στήριγμα του

Ήταν Ιούλιος του 2015 όταν ο Νίκος Μουτσινάς έχασε το μεγαλύτερο στήριγμα του, την μητέρα του Φρόσω. Ο παρουσιαστής - ηθοποιός της είχε τεράστια αδυναμία και πάντα μιλάει για εκείνη με τα πιο συγκινητικά λόγια. Ο θάνατος της λοιπόν τον είχε "τσακίσει" ψυχολογικά γεγονός που είχε εξομολογηθεί δημόσια.

«Η μαμά μου ήταν πάντα υπερπροστατευτική. Όταν πέθανε "κρατήθηκα" από τη γιατρό μου. Ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν να μη χάσω τη μητέρα μου. Πέρασα το πένθος μόνος μου» είχε εξομολογηθεί για την απώλεια της.

Νίκος Μουτσινάς μητέρα

Όπως έχει πει όμως, ο θάνατος της μητέρας του τον έφερε πιο κοντά με τον πατέρα του καθώς: «Σήμερα η σχέση με τον πατέρα είναι ωραία. Έφυγε και η μητέρα από τη μέση, που έχει μια μεγάλη σημασία γιατί ήταν ολόκληρο βουνό. Ήρθαμε ακόμα πιο κοντά γιατί δεν τον άφηνε, μην τυχόν και αγαπήσω αυτόν. Εγώ έχω περάσει πολλά ριάλιτι, μην κοιτάτε Survivor, εδώ θα ρωτήσετε. Οπότε, αφού δόθηκε ο χώρος στον άνθρωπο, μπόρεσε και αυτός να ανοίξει τα χαρτιά του και να είναι χωρίς φιλτράρισμα απέναντι μου. Είναι μια σχέση ενηλίκων. Νιώθω όμως το νοιάξιμο και την αγάπη του, αν και εγώ δεν του το δείχνω ακριβώς, δυστυχώς όπως θα μπορούσε να το καταλάβει ο ίδιος. Δε ζητάει κάτι».

Νίκος Μουτσινάς: Η ανάρτηση για την απώλεια που βίωσε πρόσφατα - «Έχουν περάσει δυο εβδομάδες για να καταφέρω να κάνω αυτό το βίντεο»

Νίκος Μουτσινάς μητέρα πατέρας

Το coming out

Ο Νίκος Μουτσινάς είναι από τα επώνυμα πρόσωπα που έχουν βγει δημόσια και έχουν εξομολογηθεί πως είναι ομοφυλόφιλοι. Σε μια από τις συνεντεύξεις του μάλιστα είχε αποκαλύψει και την αντίδραση της οικογένειας του.

«Η πρώτη μου επαφή με γυναίκα ήταν εξαιρετική, όμως κάποια στιγμή, γύρω στα 19 μου κατάλαβα ότι μου άρεσε ένα παιδί, με το οποίο κάναμε μαζί πρόβες τότε, ήταν η πρώτη φορά που μπήκα στη διαδικασία να κάνω κάτι με ένα άτομο του ίδιου φύλου. Δώσαμε ένα φιλί μόνο. Ωστόσο, αυτό το φιλί με συγκλόνισε. Θυμάμαι ότι γύρισα σπίτι εκείνη τη μέρα κι ένιωθα ότι έχω πάνω μου έξι καράβια και επτά πλανήτες.

Πρώτα μίλησα στη μητέρα μου, της το είπα όταν ήρθα στην Αθήνα, ήμουν 20 χρονών τότε... Ακολούθησε μια παύση και υπήρξε ένα μικρό σοκ. Η μητέρα μου το αποδέχτηκε και φερόταν πολύ ωραία στους συντρόφους μου. Με τον πατέρα μου είχε γίνει αντίστοιχη συζήτηση, πριν από δύο χρόνια. Αποφάσισα να του μιλήσω με αφορμή την προσπάθεια που έκανα να υιοθετήσω ένα παιδί. Η αντίδρασή του ήταν πολύ εντάξει. Μου απάντησε ότι θέλει να είμαι ευτυχισμένος και να είμαι καλά. Εκεί πήρε πολλούς πόντους από εμένα», είχε αποκαλύψει στο Antivirus.

Δείτε επίσης: Διακοπές στο Μπαλί με τον Κωνσταντίνο Δέδε - Το συγκλονιστικό δωμάτιο που έμειναν με την ιδιωτική πισίνα

Νίκος Μουτσινάς coming out

Η επιθυμία του να αποκτήσει παιδί

Μια επιθυμία του Νίκου Μουτσινά ήταν και είναι να αποκτήσει παιδί. Όπως έχει εξομολογηθεί δεν τον νοιάζει να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Αυτό που θέλει είναι να αποκτήσει ένα παιδιά.

«Δε ξέρω αν είμαι για παιδιά. Δε ξέρω αν θα μου συμβούν τα παιδιά. Έχω κάνει κάποιες προσπάθειες και δεν έχουν φτάσει όπως μου αφηγήθηκαν. Κάθε φορά κάτι κομπλάρει, λίγο το παρακολουθώ και σκέφτομαι "βρε φίλε, μήπως σου το λέει απ’ έξω απ’ έξω, άστο ρε αγαπούλα μου και ηρέμησε". Το διεκδικώ απλά που σταματάμε; Σε ποια προσπάθεια σταματάμε; Εκεί είναι τώρα το ερωτηματικό μου» είχε πει σε συνέντευξη στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω.

Το σύμφωνο συμβίωσης με την Μαίρη Συνατσάκη

Ο Νίκος Μουτσινάς στην προσπάθεια του να αποκτήσει παιδάκι μέσω παρένθετης μητέρας είχε υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με την καλή του φίλη, Μαίρη Συνατσάκη. Ωστόσο, επειδή η είδηση κυκλοφόρησε σε όλα τα sites και τις εκπομπές το 2021 δυστυχώς δεν βοήθησε καθόλου στην υπόθεση.

«Ήταν ένα σύμφωνο συμβίωσης που υπέγραψα με την Μαίρη Συνατσάκη- ακριβώς ό,τι έγραφε τότε το ταμπλόιντ. Η Μαίρη προσφέρθηκε να με βοηθήσει σε μια διαδικασία για να μπορέσω να βρω μια παρένθετη μητέρα που θα φέρει στον κόσμο το δικό μου παιδί και δυστυχώς, από το δημαρχείο που καταθέσαμε, είδαν τα ονόματα και παντού υπάρχουν οι γνωστοί των γνωστών. Το έδωσαν στη δημοσιότητα και δεν βοήθησε καθόλου στην υπόθεση, όπως καταλαβαίνουμε, αλλιώς θα είχα φέρει το μωρό και θα το κουνούσα δίπλα. Η Μαίρη έκανε την υπέρτατη πράξη που θα μπορούσε να κάνει κάποιος για μένα», είχε πει ο παρουσιαστής.

Η καθημερινότητα του πριν επιστρέψει στην τηλεόραση

Έναν ολόκληρο χειμώνα που έμεινε εκτός τηλεόρασης, ο Νίκος Μουτσινάς αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό του, κάνοντας πράγματα που τον "γέμιζαν". Ήταν σχεδόν με μια βαλίτσα στο χέρι και επισκέφθηκε πολλές χώρες του εξωτερικού μαζί με αγαπημένα του πρόσωπα, όπως για παράδειγμα η Σιγκαπούρη, το Μπαλί, η Κένυα, η Μαδρίτη, ο Καναδάς και το Περού.

Νίκος Μουτσινάς Καναδάς
Ο Νίκος Μουτσινάς στον Καναδά

Νίκος Μουτσινάς Περού
Ο Νίκος Μουτσινάς στο Περού

Νίκος Μουτσινάς Μπαλί
Ο Νίκος Μουτσινάς στο Μπαλί

Νίκος Μουτσινάς Μαδρίτη
Ο Νίκος Μουτσινάς στη Μαδρίτη

Νίκος Μουτσινάς Αφρική
Ο Νίκος Μουτσινάς στην Αφρική