Δημήτρης Λαλός: Η αλήθεια για την καταγωγή του, ο Σασμός, το διαζύγιο και η νέα σύντροφος

Όσα δεν ξέρατε για τον ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στον Τιμωρό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Ο Δημήτρης Λάλος επιστρέφει σήμερα Δευτέρα 23/9 στην τηλεόραση μέσα από τη νέα σειρά Τιμωρός στον ALPHA στην οποία θα πρωταγωνιστεί (δείτε τις εξελίξεις του πρώτου επεισοδίου). Μετά τον Σασμό - που τον έκανε ευρέως γνωστό στο κοινό - θα βρίσκεται στο "τιμόνι" της νέας δραματικής σειράς μυστηρίου του σταθμού.

Πολλά είναι όμως εκείνα που δεν γνωρίζουμε για τον ηθοποιός που μπήκε σαν "σίφουνας" στο μικρό γυαλί και κέρδισε από την πρώτη στιγμή την αγάπη του κόσμου. Μπορεί οι τηλεθεατές να τον είδαν στον Σασμό, ωστόσο, στο χώρο της υποκριτικής υπάρχει πολλά χρόνια...

Ποιος είναι πραγματικά ο Δημήτρης Λάλος

Ο Δημήτρης Λάλος γεννήθηκε στον Βόλο, ωστόσο η οικογένεια του πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας όταν εκείνος ήταν μόλις 8 ετών. Όταν ενηλικιώθηκε, θέλησε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να κυνηγήσει τα όνειρά του.

Ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ωστόσο δεν άργησε να καταλάβει πως δεν είναι αυτή που θέλει να κάνει, αλλά η υποκριτική.

Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος, σε ηλικία 19 ετών ξεκίνησε να χτίζει το θέατρο. Σήμερα και ενώ έκανε πολλές δουλειές για να τα βγάλει πέρα οικονομικό, ώστε να κυνηγήσει το όνειρό του, έχει το δικό του θέατρο το οποίο άνοιξε το 2016. Ο λόγος για το "Tempus Verum - Εν Αθήναις". «Δεν πήγα σε σχολή αλλά θήτευσα δίπλα της για δέκα ολόκληρα χρόνια. Είχα μέσα το απωθημένο που δεν πήγα στη σχολή μέχρι που άρχισα να βραβεύομαι», έχει εξομολογηθεί.

Δημήτρης Λαλός
Θέατρο Χορν-12η Απονομή θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν» (2012)

Η πορεία του στο θέατρο και στον κινηματογράφο

Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Δημήτρης Λάλος πρωταγωνίστησε σε έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου. Χαρακτηριστικές παραστάσεις στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει είναι: "Bug" του Tracy Letts, "Rottweiler" του Guillermo Heras, "La Chunga" του Mario Vargas Llosa, "Κίεβο" του Sergio Blanco, "Αλεπούδες" της Dawn King κ.α.

Μάλιστα, για την παράσταση "La Chunga" τιμήθηκε, το 2012, με το Βραβείο "Δημήτρης Χορν". Το 2014, έλαβε το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού, για την παράσταση "Αλεπούδες". Ακολούθησαν συνεργασίες στο Εθνικό θέατρο αλλά και στην Επίδαυρο.

Μεγάλη αγάπη έχει και με τον κινηματογράφο, έχοντας παίξει σε πολλές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Άλλωστε, αποτελεί μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Να σημειωθεί πως εκτός από ηθοποιός είναι και σκηνοθέτης.

Δημήτρης Λαλός βραβείο
Θέατρο Χορν-12η Απονομή θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν» (2012)

Το κεφάλαιο τηλεόραση

Πέρα από τη συμμετοχή του σε κινηματογραφικές παραγωγές, έχει συμμετάσχει και σε αξιόλογες τηλεοπτικές παραγωγές. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι σειρές : «Σιωπηλός Δρόμος», «Ματωμένα Χώματα», κ.α.

Ο Δημήτρης Λάλος συμμετείχε στις σειρές "Σιωπηλός δρόμος", "Ματωμένα χώματα" κ.α με σταθμό στην καριέρα του τον Σασμό που έκανε πρεμιέρα το 2021. Εκεί υποδύθηκε τον Μαθιό τον αδερφό του Αστέρη και τον μεγάλο γιο της οικογένειας Σταματάκη, όπου στο φινάλε πέθανε αφήνοντας πίσω την γυναίκα του Βασιλική (Μαριλίτα Λαμπροπούλου) και την κόρη τους.

Για το έτος 2024 μάλιστα και συγκεκριμένα από σήμερα θα τον παρακολουθούμε επίσης στον ALPHA με την σειρά Τιμωρός.

Δημήτρης Λαλός Σασμός
Σκηνή από τον Σασμό

Η προσωπική του ζωή - Η πρώην σύζυγος και η νυν σύντροφος

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο Δημήτρης Λάλος υπήρξε παντρεμένος για 7 χρόνια με την επίσης ηθοποιό, Έλενα Μαυρίδου. Μαζί απέκτησαν την κόρη τους, που είναι και η μεγάλη αδυναμία του ηθοποιού. Το διαζύγιο τους που ήταν συναινετικό έσκασε ως έκπληξη στις Αρχές του περασμένου Μαρτίου (2019).

Για τους λόγους που τους οδήγησαν στο διαζύγιο δεν έχει μιλήσει κανένας από τους δυο καθώς επιθυμούν να κρατάνε τα προσωπικά τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δημήτρης Λαλός Έλενα Μαυρίδου
Δημήτρης Λαλός Έλενα Μαυρίδου

Όσο έκπληξη ήταν το διαζύγιο έτσι σαν έκπληξη ήταν και η σχέση του με την Μαριλίτα Λαμπροπούλου (η οποία πήρε διαζύγιο την ίδια περίοδο). Οι δυο τους είναι ζευγάρι εδώ και περίπου έναν χρόνο. Η είδηση της σχέσης τους έγινε γνωστή λίγο μετά αφού ανακοινώθηκε το διαζύγιο - δείτε εδώ τι έχει πει για τη σχέση τους.

Δημήτρης Λαλός Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Δημήτρης Λαλός Μαριλίτα Λαμπροπούλου