Λουκίλα Καρρέρ: «Ο Μίμης Πλέσσας είχε αντιπαλότητα με τον Μάνο Χατζιδάκι, του έκοβαν τα φτερά οι δισκογραφικές»

Στα 100 του θέλει να ανέβει ξανά στη σκηνή

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η Λουκίλα Καρρέρ, σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό, Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Κουβαρά. Αντικείμενο, μέσα σε όλα, ήταν φυσικά η μεγάλη καριέρα του μουσικοσυνθέτη, η «κόντρα» με τον Μάνο Χατζιδάκι, καθώς και η κατάστασή του σήμερα.

Μπορεί ο Μίμης Πλέσσας σε λιγότερο από ένα μήνα να μπαίνει στα 100, ωστόσο «επισκέπτεται» καθημερινά το πιάνο του, ενώ σύμφωνα με τη Λουκίλα Καρρέρ, θέλει να ανέβει ξανά στη σκηνή και να παίξει μουσική.

Δείτε επίσης: Λουκίλα Καρρέρ – Αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα: Φτάνει 100 ετών και δεν έφαγε ποτέ κρέας

Η Λουκίλα Καρρέρ για την κόντρα Πλέσσα-Χατζιδάκι

«Εγώ δεν πρόλαβα να δω τον Χατζιδάκι. Ξέρω ότι μίλαγε με πολύ σεβασμό ο Μίμης τα τελευταία χρόνια. Είχανε αντιπαλότητα τότε γιατί ήταν περίπου στα ίδια. Ξεκινούσε με τη Μούσχουρη ο Μίμης; Πήγαινε και στον Χατζιδάκι. Το ίδιο πήγε να γίνει με τη Βάνου, αλλά στο τέλος δεν ήθελε εκείνη. Τεράστιο ρόλο έπαιζαν και οι εταιρείες», σημείωσε αρχικά η Λουκίλα Καρρέρ.

«Η Νάνα Μούσχουρη που είναι ένας ταπεινότατος άνθρωπος ήθελε να κάνει μια διεθνή καριέρα. Όταν θες να κάνεις διεθνή καριέρα θα πας με τον Πλέσσα που ήταν ένα άναρχο πνεύμα, ελεύθερο πουλί της εποχής, έπαιζε τζαζ στη ραδιοφωνία ή θα πήγαινες με τον συνθέτη που είχε όλη την υποστήριξη; Ο Μίμης ήταν ένα άναρχο πνεύμα που του έκοβαν τα φτερά στις δισκογραφικές εταιρείες», συμπλήρωσε.

«Πάντα κάνει σχέδια ο Μίμης. Το παράπονό του είναι πότε θα ανέβει στην σκηνή να παίξει πιάνο. Καθημερινά κατεβαίνει στο στούντιο του, περνάει από το πιάνο και κάθεται μετά στην πολυθρόνα του. Δεν θέλω να κάθεται στο δωμάτιό του. Θέλει την επαφή με τον κόσμο πάρα πολύ. Από τη μια θέλεις να προστατέψεις την εικόνα σου, είναι δύσκολο! Υπάρχει μία ισορροπία που πρέπει να κρατήσεις», σημείωσε σε διαφορετικό σημείο της συνέντευξης η Λουκίλα Καρρέρ.