Ελεονώρα Μελέτη: «Έχω ζήσει στο σπίτι μου να έχεις άνθρωπο που οι νοητικές του ικανότητες σβήνουν όπως τα φώτα σε δωμάτιο...»

Το μήνυμα της παρουσιάστριας για τη Νόσο του Αλτσχάιμερ

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, η Ελεονώρα Μελέτη μοιράστηκε με το κοινό της μία προσωπική εμπειρία, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη σοβαρότητα αυτής της νόσου. Η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε πως έχει ζήσει από κοντά το πόσο δύσκολο είναι να βλέπεις έναν άνθρωπο που γνώρισες στην ακμή του, να χάνει σταδιακά τις νοητικές του ικανότητες.

Με μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Ελεονώρα Μελέτη περιέγραψε πώς είναι να βλέπεις έναν δικό σου άνθρωπο να «σβήνει» σταδιακά. «Με ρώτησαν πρόσφατα αν θέλω να πάρω μέρος σε μια καμπάνια για το Αλτσχάιμερ, επειδή είναι μια νευρολογική νόσος που θερίζει και η οποία θα θεωρείται σύντομα μια από τις βασικές αιτίες θνησιμότητας. Και δέχτηκα. Όχι, όμως, γι’ αυτό τον λόγο. Αλλά γιατί έχω ζήσει στο σπίτι μου πώς είναι να έχεις έναν άνθρωπο που ενώ τον έχεις γνωρίσει στην ακμή του, σε χρόνια δράσης, ζωντάνιας και ζωής, τον έχεις ζήσει κι όσο οι νοητικές του ικανότητες αρχίζουν να σβήνουν, όπως ακριβώς σβήνει κάποιος τα φώτα σε ένα δωμάτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Ελεονώρα Μελέτη – Η αποκάλυψη για τις απολαβές της στην τηλεόραση: Ήταν καλύτερες από την Ευρωβουλή

Ελεονώρα Μελέτη

Η εμπειρία της Ελεονώρας Μελέτη με το Αλτσχάιμερ

Η παρουσιάστρια περιέγραψε με παραστατικό τρόπο την εμπειρία της, τονίζοντας πως με κάθε «φως που σβήνει», χάνεται και ένα κομμάτι της ζωής και της προσωπικότητας του ασθενούς. Κάθε ανάμνηση, κάθε λειτουργία που εξαφανίζεται, είναι μια ακόμα απώλεια για τον ασθενή αλλά και για τους ανθρώπους που τον αγαπούν και τον φροντίζουν.

Η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι μία από τις πιο σοβαρές νευρολογικές παθήσεις, η οποία επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει οριστική θεραπεία, η έγκαιρη διάγνωση και η σωστή φροντίδα μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους.

«Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις έναν άνθρωπο να σταματάει να λειτουργεί όπως ακριβώς μια συσκευή που τη βάζεις από την πρίζα. Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ας μην το ξεχνάμε. Όσο ακόμα μπορούμε να θυμόμαστε», σημείωσε κλείνοντας η Ελεονώρα Μελέτη.