Νίκος Ορφανός για Μάρκο Σεφερλή: «Ο πρώτος που γελοιοποιεί είναι ο εαυτός του»

Πήρε θέση στις αντιδράσεις

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Νίκος Ορφανός για Μάρκο Σεφερλή: «Ο πρώτος που γελοιοποιεί είναι ο εαυτός του»

Ο Νίκος Ορφανός παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Weekenders» και στη δημοσιογράφο Νάντια Ρηγάτου, όπου συζήτησε για τα όρια της σάτιρας και τον ντόρο που προκλήθηκε από το σκετς του Μάρκου Σεφερλή στο Δελφινάριο με θέμα το Nemo. Ο ηθοποιός μοιράστηκε τις σκέψεις του για το πού πρέπει να σταματά η σάτιρα και πού αρχίζει η υπερβολή.

«Στη σάτιρα δεν υπάρχουν όρια», δηλώνει ο Νίκος Ορφανός, αναφερόμενος σε μια φράση του Γούντι Άλεν: «Μπορείς να κάνεις πλάκα με τα πάντα, αρκεί να είναι καλή». Ο ίδιος σημειώνει πως τα όρια τα βάζει κάθε άνθρωπος ξεχωριστά και υπογραμμίζει ότι, για τον ίδιο, τα ανέκδοτα που σατιρίζουν τον σωματότυπο κάποιου δεν είναι αστεία, αλλά χαζομάρες. «Τώρα, αν ο κόσμος γελάει με κάτι, νομίζω ότι είναι κάτι της στιγμής», συμπληρώνει.

Η αναφορά του Νίκου Ορφανού στον Μάρκο Σεφερλή

Ο Νίκος Ορφανός επισημαίνει ότι δεν έχει δει το συγκεκριμένο σκετς του Μάρκου Σεφερλή, όμως πιστεύει πως, όσο κι αν μπορεί να φαίνεται κακόγουστο, δεν είναι ρατσιστικό. «Ο Μάρκος Σεφερλής γελοιοποιεί και τον ίδιο του τον εαυτό. Ο πρώτος που γελοιοποιεί είναι ο εαυτός του», δηλώνει, τονίζοντας ότι διαθέτει μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού.

Καταλήγοντας ο Νίκος Ορφανός ανέφερε ότι υπάρχει μία αφέλεια και μία υπερβολή στα έργα του Σεφερλή που δημιουργούν μια υπερεαλιστική προσέγγιση που δεν πρέπει να παρερμηνεύεται και δεν θα ενισχύσει τα ομοφοβικά κίνητρα κάποιου, αν δεν προϋπήρχαν.

Θυμίζουμε πως ο Νίκος Ορφανός και η σύζυγός του, Αντιγόνη Παφίλη έζησαν ξανά το θαύμα του τοκετού πριν από λίγους μήνες. Το ζευγάρι έφερε πρόωρα στον κόσμο το δεύτερο παιδί του, ωστόσο όλα πήγαν καλά και σήμερα βρίσκονται ευτυχισμένοι στο σπίτι τους μαζί με τα παιδάκια τους (δείτε εδώ τον τρυφερό τρόπο που ο ηθοποιός ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη).