H Μαργαρίτα Θεοδωράκη ξεκαθαρίζει για τον Σάκη Ρουβά: «Δεν τον διάλεξε ο πατέρας μου για το Άξιον Εστί»

Οι αντιδράσεις για τη Φουρέιρα και τη συναυλία στην Αλβανία

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη έκανε αποκαλυπτικές δηλώσεις σχετικά με την προετοιμασία των συναυλιών-αφιερωμάτων για τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή της να συμμετάσχει η Ελένη Φουρέιρα σε μια συναυλία που προσπάθησε να οργανώσει στην Αλβανία.

Μιλώντας στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ανέφερε πως, αν και η πρότασή της δεν έφτασε ποτέ στην ίδια τη Φουρέιρα, οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Παράλληλα ξεκαθάρισε αν τελικά ο αείμνηστος πατέρας της επέλεξε τον Σάκη Ρουβά για να ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» ή αν του προτάθηκε και το δέχτηκε.

Δείτε επίσης: Ο Ηλίας Ψινάκης πήρε θέση υπέρ του Σάκη Ρουβά στην κριτική του Γιώργου Νταλάρα: «Αν δεν καταλάβαινε τι έλεγε, θα το είχε “κόψει” ο Μίκης Θεοδωράκης»

Οι δηλώσεις της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αποκάλυψε ότι στα σχέδιά της για την επόμενη χρονιά περιλαμβάνεται μια μεγάλη συναυλία για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Γιώργος Νταλάρας, ένας από τους αγαπημένους ερμηνευτές του πατέρα της.

Αναφερόμενη στην ερμηνεία του στο «Άξιον Εστί» στη Νέα Σμύρνη, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη διευκρίνισε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν τον είχε επιλέξει αρχικά. «Δεν διάλεξε ο πατέρας μου τον Σάκη Ρουβά, κατάφεραν να ανεβάσουν το Άξιον Εστί μαζί του, το είπαν και το καλοδέχτηκε. Είναι πολύ καλύτερο να τραγουδάει αυτό, παρά λιγότερο καλά τραγούδια», σημείωσε, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του τραγουδιστή.

Στη συνέχεια η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ανέφερε: «Όταν προσπαθήσαμε να κάνουμε συναυλία στην Αλβανία, εγώ ζήτησα να έρθει η Φουρέιρα. Δεν της το είπα ποτέ βέβαια. Οι αντιδράσεις κατ' εμέ ήταν τρομακτικές, σε σχέση με αυτό που σκέφτηκα. Αλλά γιατί όχι; Αφού έχει καλή φωνή». Κλείνοντας μόνο καλά λόγια δεν είχε να πει για τον Στέφανο Κασσελάκη...

Δείτε παρακάτω όλη τη συνέντευξη της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: