Γιάννης Ζουγανέλης: « Είδα να καίγονται και...» - Συγκλονίζει για το σπίτι του που κάηκε ολοσχερώς στον Βαρνάβα

Η συγκίνηση του ήταν ζωγραφισμένη στα μάτια του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γιάννης Ζουγανέλης: « Είδα να καίγονται και...» - Συγκλονίζει για το σπίτι του που κάηκε ολοσχερώς στον Βαρνάβα

Για ακόμα ένα καλοκαίρι η Ελλάδα "πάγωσε" με τις φωτιές που ξέσπασαν σε δάση και κατοικήσιμες περιοχές. Πυρκαγιά μάλιστα ξέσπασε μέχρι και κοντά στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ξεκίνησε από τον Βαρνάβα. Μετά το ξέσπασμα το μέτωπο διασπάστηκε στα δύο και με το ένα να κινείται προς την λίμνη Μαραθώνα και προς την περιοχή του Βόθωνα.

Εξαιτίας των ανέμων εντάσεων 7-8 μποφόρ σχεδόν 23 ώρες μετά η φωτιά έφτασε μέχρι και στις αστικές περιοχές της Πεντέλης, Χαλανδρίου και Βριλησσίων. Εκατοντάδες κόσμος έφυγε από τα σπίτια του προληπτικά, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται.

Συγκεκριμένα, η φωτιά στον Βαρνάβα έκαψε πολλές οικίες αλλά και επαγγελματικές στέγες. Ανάμεσα στους ανθρώπους που είδαν τους κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτη, ήταν και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Το ησυχαστήριό του που περνούσε πολύ χρόνο με την σύζυγό του και την κόρη του Ελεονώρα Ζουγανέλη έγινε παρανάλωμα του πυρός. Το μόνο που διασώθηκε ήταν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου προς τιμήν του πατέρα του, το οποίο διατηρούσε ενός του οικοπέδου του των έντεκα στρεμμάτων - δείτε φωτογραφίες από το καμένο του σπίτι.

«Τα πάντα είχα μέσα. Ένα οργανωμένο σπίτι που το έφτιαξα με κόπους μιας ζωής. Είχε μέσα και μουσικά όργανα, οικογενειακές φωτογραφίες, όλα πράγματα αγαπημένα που έγινα στάχτη. Είχα κι έναν πίνακα μεγάλης οικονομικής και συναισθηματικής αξίας, έργο του Φώτη Κόντογλου, που τον είχα αφήσει εδώ γιατί πίστευα ότι ήταν προστατευμένο. Έγινε κι αυτό στάχτη μαζί με όλα τα άλλα. Ήταν ένα υπέροχο ησυχαστήριο μέσα στο πράσινο και τώρα βλέπεις μόνο μαυρίλα κι αποκαΐδια. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως δεν στενοχωριέμαι για τη δική μου απώλεια, αλλά αισθάνομαι λύπη για τις απώλειες ανθρώπων που έχουν παλέψει άλλοι από το υστέρημά τους κι άλλοι από το περίσσευμά τους να κάνουν κάτι και το είδαν να καταστρέφεται σε μια στιγμή», έχει δηλώσει ο Γιάννης Ζουγανέλης στην δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου και στην εφημερίδα On Time.

Οι νέες δηλώσεις του Γιάννη Ζουγανέλη για το σπίτι του που κάηκε

Η κάμερα της εκπομπής Happy Day στον ALPHA, συνάντησε χθες Τρίτη 17/9 το βράδυ τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον ρώτησε σχετικά, με τον ηθοποιό και μουσικό να ανοίγει την καρδιά του.

«Είμαι συνειδητοποιημένος για το σπίτι μου. Είδα να καίγονται και αξίες... οι μνήμες όμως δεν καίγονται. Όμως έχω λίγο προβληματιστεί από τον κόσμο που είναι όλοι αυτοί έρμαια. Δεν υπάρχει πλέον μέσα μου το γιατί. Πιστεύω στην πρόκληση, δεν προλαμβάνουν τίποτα. Τι να κάνει να σε κάψω και μετά να σε βρέξω για να σε σβήσω;», δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα.

Στην συνέχεια ερωτήθηκε και για τις δηλώσεις της κόρης του σχετικά με το σπίτι τους που κάηκε ολοσχερώς: «Της Ελεονώρας τα αντικείμενα της δημιουργούν μια κατάσταση. Για αυτό νιώθει ότι κάηκαν οι αναμνήσεις με το σπίτι»