Δημήτρης Κόκοτας: Τα νέα για την υγεία του και οι δραματικές στιγμές της συζύγου του

Βράχος στο πλευρό του η σύζυγός του, Κατερίνα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ήταν Μάρτιος του 2024 όταν κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Δημήτρης Κόκοτας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο έπειτα από καρδιακό επεισόδιο και οι γιατροί του τοποθέτησαν Στεντ. Ο τραγουδιστής βρισκόταν στις πρόβες για το J2US όταν κατέρρευσε έπειτα από αδιαθεσία που ένιωσε.

Όπως έλεγε το ιατρικό ανακοινωθέν στις 28/3/2024 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, διασωληνώθηκε και εισήχθη στην Αιμοδυναμική Μονάδα του Νοσοκομείου. Οι πρώτες ημέρες ήταν ιδιαίτερα κρίσιμες για την υγεία του, αφού όπως αποκαλύφθηκε λίγες ημέρες μετά, όταν έπαθε την ανακοπή έμεινε χωρίς καρδιακό παλμό για περίπου 8 λεπτά με τους γιατρούς να γίνουν τιτάνια μάχη.

Τι λένε τα τελευταία νέα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Μέχρι σήμερα, 6 μήνες δηλαδή μετά το καρδιακό επεισόδιο, ο Δημήτρη Κόκοτας παραμένει στο νοσοκομείο με την οικογένεια του να μην έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του. Η σύζυγός του Κατερίνα, είναι κάθε ημέρα εκεί να τον φροντίζει και να προσεύχεται διαρκώς για την υγεία του. Η γιατροί μάλιστα της λένε να κάνει υπομονή.

«Ο σύζυγός μου δεν είναι ακριβώς σε καταστολή, είναι σε άγρυπνο κώμα. Έχει τραχειοστομία για να μην επιβαρύνεται η καρδιά του και τα άλλα όργανά του, αλλά μπορεί να αναπνεύσει και μόνος του. Απλά είναι πολλούς μήνες στο νοσοκομείο και όπως είναι φυσικό έχει εξασθενήσει ο οργανισμός του. Κάποιες φορές τον βγάζουν από την υποστήριξη και αναπνέει κανονικά, αλλά ακόμα είμαστε σε αναμονή», έχει πει η Κατερίνα Κόκοτα για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση του.

Η σύζυγός του όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές, κρατάει την αισιοδοξία της και εύχεται να γυρίσει σπίτι τους και να περάσει αυτό το κακό όνειρο. Η δοκιμασία αυτή που περνάνε. Με την κόρη τους, δεν φεύγουν λεπτό από κοντά του

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει η Ματίνα Παγώνη: «Χρησιμοποιείται μουσική, την οποία έχουν επιλέξει η σύζυγός του και η κόρη του. Την βάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να βοηθήσουν στην εξέλιξη της κατάστασης».

Δημήτρης Κόκοτας σύζυγος