Αλέξανδρος Λογοθέτης για Ηλία Λογοθέτη: «Τον ανακάλυψα καλύτερα στην κηδεία του, δεν είχα καταλάβει κάποια πράγματα»

«Ήθελα το παιδί μου να έχει τα πατρικά βιώματα που δεν είχα εγώ»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Καλεσμένος στον καναπέ του Στούντιο 4 ήταν ο Αλέξανδρος Λογοθέτης το απόγευμα της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου. Ο αναγνωρισμένος ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σχέση με τον γιο του, που έχει αποκτήσει με την ηθοποιό Ευσταθία Τσαπαρέλη, καθώς και στον αείμνηστο πατέρα του, Ηλία Λογοθέτη.

«Η μεγαλύτερη αναθεώρηση που έχω κάνει είναι ότι έγινα γονιός, άλλαξαν τα πάντα. Είχα μία αίσθηση, αλλά δεν το περίμενα όλο αυτό. Η αλλαγή που με ξάφνιασε είναι στον τρόπο που σκέφτομαι και πια περνάω σε δεύτερη μοίρα. Είχα σκεφτεί τι μπαμπάς θα ήθελα να 'μαι. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα, γιατί όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη, δεν υπάρχει τέλειος γονιός και τέλειο παιδί», δήλωσε αρχικά ο Αλέξανδρος Λογοθέτης.

Δείτε επίσης: Αλέξανδρος Λογοθέτης: Ο λόγος που δεν αναφέρει τον Ηλία Λογοθέτη ως πατέρα

«Η εικόνα που είχα ήταν σε σχέση με αυτά που δεν έχω ζήσει εγώ. Ήθελα το παιδί μου να έχει τα πατρικά βιώματα που δεν είχα εγώ. Με την Ευσταθία ανακαλύψαμε πολλά πράγματα σε σχέση με το τι σημαίνει να είσαι γονιός, από τα προσωπικά μας βιώματα και από αυτά που βλέπαμε. Ψάχνοντας πας, άλλοτε τα καταφέρνεις και άλλοτε όχι», συμπλήρωσε στη συνέχεια, αναφερόμενος και στη δική του παιδική ηλικία.

Πότε ήρθαν ξανά κοντά ο Αλέξανδρος και ο Ηλίας Λογοθέτης

Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Λογοθέτης αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα του, Ηλία Λογοθέτη, τονίζοντας πως: «Στα τελειώματα, τα τελευταία 10 χρόνια πριν τον χάσουμε είχαμε έρθει σε πολύ ωραία επαφή. Είχαν ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα από πολύ νωρίτερα, γιατί και ο Ηλίας ήταν ευθύς σε κάποια πράγματα, έλεγε “Αυτό μπόρεσα, αυτό έκανα”. Εμένα μου πήρε χρόνο. Όταν έγινα γονιός άρχισα να ψάχνω αυτό το κομμάτι. Είχα ανάγκη να το λύσω, ποιος δεν έχει; Πήγα λίγο εγώ, πήγε λίγο αυτός και μας πήγε λίγο η ζωή και η ψυχοθεραπεία. Όλα βοήθησαν».

«Μετά τον θάνατό του δεν έχω πρόσβαση στα προσωπικά του αντικείμενα. Τον ανακάλυψα λίγο καλύτερα στην κηδεία του. Δεν ανακάλυψα εκείνον ακριβώς, αλλά την αγάπη που του είχε ο κόσμος. Άνθρωποι που δεν είχα ξαναμιλήσει ποτέ μαζί τους, μου μίλησαν γι' αυτόν πολύ όμορφα και πολλά πράγματα μέσα μου μετακινήθηκαν προς το καλύτερο. Είδα κόσμο να δίνει τόσο απλόχερα την αγάπη του, που ό,τι και να είχα στο κεφάλι μου, σαν να ηρέμησε. Μάλλον δεν είχα καταλάβει καλά κάποια πράγματα», παραδέχτηκε εν συνεχεία ο Αλέξανδρος Λογοθέτης.

«Επειδή δεν μεγάλωσα με τον πατέρα μου και δεν τον έζησα, ξέρω πολύ συγκεκριμένα πράγματα για αυτόν που τα ανακάλυψα μόνος μου. Ο Ηλίας είχε μία απίστευτη ικανότητα να διαβάζει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Τα βιβλία του στο σπίτι είναι όλα σημειωμένα, δεν υπήρχε κάποιο που δεν άνοιγε: Από φιλοσοφία μέχρι μαθηματικά», κατέληξε σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ο Αλέξανδρος Λογοθέτης.