Γιώργος Βογιατζής – Συγκλονίζει για την Ειρήνη Παπά: «Ρώταγε “πώς λένε αυτό το κόκκινο”; Εννοούσε την ντομάτα»

«Είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιώργος Βογιατζής – Συγκλονίζει για την Ειρήνη Παπά: «Ρώταγε “πώς λένε αυτό το κόκκινο”; Εννοούσε την ντομάτα»

Ο Γιώργος Βογιατζής αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην ασθένεια της Ειρήνης Παπά, που της στέρησε και τη ζωή. Ο καταξιωμένος ηθοποιός ως καλεσμένος στο Στούντιο 4 μίλησε μεταξύ άλλων για τα πρώτα σημάδια που αναγνώρισε σε εκείνη και δεν έκρυψε την πικρία του.

Όπως αποκάλυπτε, σε διαφορετικό σημείο της κουβέντας, ο Γιώργος Βογιατζής και η Ειρήνη Παπά υπήρξαν αδερφικοί φίλοι από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, μέχρι και λίγους μήνες πριν χειροτερέψει η υγεία της και εκείνη φύγει από τη ζωή.

Δείτε επίσης: Γιώργος Βογιατζής: «Ο Μάρλον Μπράντο κεράτωνε την Ειρήνη Παπά με τη Ρίτα Μορένο»

Όσα ανέφερε ο Γιώργος Βογιατζής για την Ειρήνη Παπά

«Την Ειρήνη Παπά την είδα τελευταία φορά στην Αθήνα. Στη Ρώμη άρχισα να καταλαβαίνω πως κάτι δεν πάει καλά. Άρχισε να τα μπερδεύει. Μου έλεγε ότι το Τσέρνομπιλ ήταν στην Κροατία. Της έλεγα ότι δεν είναι κι ότι το ξέρει πολύ καλά. Επέμενε. Μετά μου έλεγε: "Πώς το λένε αυτό το κόκκινο"; Ήθελε να πει τη ντομάτα. Της είπα να πάμε σε ένα γιατρό και μου έλεγε “Άσε τις βλακείες”», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Βογιατζής.

«Έκλεισε το σπίτι στη Ρώμη και πήγα να τη δω στην Αθήνα όταν γύρισε. Με πονούσε ο λαιμός και φορούσα ένα κολάρο. Με κοίταξε με τρελό μάτι με το κολάρο, πήγε στο δωμάτιο κι έβαλε ένα κολάρο που είχε η ίδια. Είπα: “Τι είναι αυτή η κίνηση τώρα”; Άλλα της έλεγα κι άλλα μου απαντούσε. Μετά με κοίταξε με ένα τρελό μάτι και μου είπε: “Γιώργο φύγε! Είσαι πολύ νέος τώρα”. Δεν ξαναπήγα να τη δω, μάθαινα νέα της. Είχε φτάσει σε σημείο να μη μιλά. Είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο σαν αυτήν που το μυαλό της ήταν το πιο σημαντικό. Συνέχεια διάβαζε αρχαία ελληνικά και τραγωδίες. Δεν είχε στο σπίτι ούτε τηλεόραση, ούτε μουσική», κατέληξε ο Γιώργος Βογιατζής.