Οι επώνυμοι Έλληνες γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο και εύχονται "καλή σχολική χρονιά"

Χτύπησε ήδη το πρώτο κουδούνι

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Σήμερα Τετάρτη 11/9 τα σχολεία άνοιξαν, τα παιδιά ετοίμασαν τις τσάντες τους και το πρώτο κουδούνι χτύπησε ξεκινώντας έτσι ακόμα μια νέα σχολική χρονιά. Πολλοί λοιπόν επώνυμοι Έλληνες ετοίμασαν τα παιδιά τους και άλλοι τα έβαλαν στο σχολικό, άλλοι τα πήγαν οι ίδιοι στο σχολείο ενώ άλλοι τα ξεπροβόδισαν.

Από νωρίς το πρωί η ροή του Instagram του Youweekly.gr έχει γεμίσει με αναρτήσεις ηθοποιών, παρουσιαστών και τραγουδιστών με φωτογραφίες από τα παιδιά τους ευχόμενοι "καλή σχολική χρονιά" και "καλή δύναμη στους γονείς".

Οι αναρτήσεις των επώνυμων γονέων με τα παιδιά τους από την πρώτη μέρα στο σχολείο

Μετά την Αθηνά Οικονομάκου αλλά και την Βάσω Λασκαράκη ακολούθησαν και άλλες αναρτήσεις, όπως για παράδειγμα του Στάθη Σχίζα που συνόδευσε την κόρη του στο σχολείο και περίμενε μέχρι να γίνει η προσευχή και να μπουν τα παιδιά στις αίθουσες.

Στάθης Σχίζας παιδί

Και ο Γιάννης Βαρδής φωτογράφισε την κόρη του και το γιο τους στην πρώτη τους ημέρα στο σχολείο γράφοντας «Καλή πρόοδο. Καλή αρχή. Καλή σχολική χρονιά».

Γιάννης Βαρδής παιδί

Η κόρη της Έλενας Ασημακοπούλου, Μαρία Ροζάρια Τσιρίλο, πήγε μόνη της στο σχολείο αφού πλέον πάει γυμνάσιο.

Έλενα Ασημακοπούλου παιδί

Ο Παντελής Τουτουντζής συνόδευσε το γιο του στο σχολείο πιασμένοι χέρι χέρι και έγραψε «Καλημέρα! Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια».

Παντελής Τουτουντζής παιδί

Η Πέγκυ Τρικαλιώτη ένιωσε συγκίνηση με την κόρη της και την πρώτη ημέρα στο σχολείο και συγκεκριμένα στο γυμνάσιο, γράφοντας: «Ίδια φωτογραφία, ίδιο σημείο ίδια μέρα….από τριών χρόνων…..και έφτασες δώδεκα πια….Σου κρατούσα το χέρι τότε και τώρα μου το κρατάς εσύ…με πέρασες στο ύψος στην νόηση και στην ψυχή…είσαι όλο και καλύτερη στο να βρίσκεις τον δρόμος σου χωρίς εμάς δίπλα… και μου κόβεις την ανάσα…Άγγελε μου καλή σχολική χρονιά!

Καλή Πρώτη Γυμνασίου…Σε λατρεύω! Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά…και ας προσευχηθούμε όπως ο καθένας ξέρει και μπορεί…ώστε κάποια στιγμή σύντομα να μην υπάρχουν παιδιά που να μην μπορούν να πάνε σχολείο….να επιτρέπεται σε όλα…να έχουν όλα την δυνατότητα πρόσβασης στην γνώση…κορίτσια και αγόρια…ισότιμα…σε όλον τον κόσμο…γιατί τα παιδιά είναι η ελπιδα...».


Η Φελίσια Λαπάτη για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό που πήγε μόνη της το γιο της στο σχολείο έγραψε «Πρώτη ημέρα που δεν φεύγω από το χάραμα. Πρώτη ημέρα που πάω εγώ το γιο μου στο σχολείο. Τελευταία χρονιά που ο Μάξιμος πάει νηπιαγωγείο. Τελευταία χρονιά που δεν θα είναι παιδί δημοτικού. Τα συνειδητοποίησα όλα αυτά εχθές κι έκλαιγα μου λες και οι ορμόνες κάνανε πάρτυ έκπληξη».

Φελίσια Λαπάτη παιδί

Η Αγγελική Ηλιάδη οδήγησε η ίδια το γιο της στο σχολείο φανερά ευδιάθετη!

Αγγελική Ηλιάδη παιδί

Η Λεάννα Μάρκογλου πόζαρε με τα τρία της παιδιά την ώρα που έφευγαν για το σχολείο!

Λεάννα Μάρκογλου παιδιά

Και η Νίκη Λυμπεράκη ευχήθηκε "καλή χρονιά στα αστεράκια μας" με φωτογραφία του γιου της


Η Τζένη Μπαλατσινού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με μια φωτογραφία από το σχολείο του γιου της ενώ ο Βασίλης Κικίλιας δημοσίευσε μια φωτογραφία τους στην οποία τον κρατά αγκαλιά!

Τζένη Μπαλατσινού γιος

Βασίλης Κικίλιας Τζένη Μπαλατσινού

«Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά! Εύχομαι αυτά που θα μάθουν, που θα ζήσουν, που θα αποκομίσουν να τους είναι χρήσιμα στο δικό τους μονοπάτι ζωής και ευτυχίας. Δάσκαλοι να έχετε δύναμη και όρεξη σε αυτόν τον τεράστιο ρόλο του παιδαγωγού που αναλαμβάνετε. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικώς! Γονείς, πάμε δυνατά και υποστηρικτικά σε ότι μπορούμε κι ακόμη παραπέρα», έγραψε χαρακτηριστικά η ηθοποιός Ζέτα Δούκα δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της κόρης της

Ζέτα Δούκα κόρη σχολείο

Η Ελένη Χατζίδου συνόδευσε την κόρη της στο σχολείο γράφοντας «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα στο σχολείο για το μικρό μας αστέρι.
Στα νήπια πια...!
Αχ πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος...
Σε καμαρώνουμε, γεμάτοι υπερηφάνεια και συγκίνηση, καθώς κάνεις τα πρώτα σου βήματα σε αυτή τη νέα περιπέτεια.
Να έχεις μια μαγική σχολική χρονιά, μικρή μας!».


Η Δούκισσα Νομικού πάντως, απλή λιτή και απέριττη δημοσίευσε μια φωτογραφία με τα παιδάκια της κι έγραψε πάνω «Καλή σχολική χρονιά να έχουμε»

Δούκισσα Νομικού