Ελένη Ράντου: «Με έχει διαλύσει! Πηγαίνω και βλέποντας την κατάσταση λυγίζω...» - Η συγκινητική εξομολόγηση για την ασθένεια της μητέρας της

Παλεύει 7 χρόνια με αυτή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ελένη Ράντου: «Με έχει διαλύσει! Πηγαίνω και βλέποντας την κατάσταση λυγίζω...» - Η συγκινητική εξομολόγηση για την ασθένεια της μητέρας της

Η Ελένη Ράντου, με αφορμή την τηλεοπτική της επιστροφή στη σειρά λίγων επεισοδίων "Η Μαρία που έγινε Κάλλας", βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, το μεσημέρι της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου. Μίλησε, φυσικά, για τον νέο της ρόλο, ωστόσο συζήτησε και για πιο προσωπικά θέματα.

Συγκίνησε, μάλιστα, μιλώντας για την μητέρα της, η οποία πάσχει από άνοια. Η ηθοποιός περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί μαζί της, όμως κάθε φορά που την βλέπει δεν μπορεί παρά να συγκινείται με την μάχη που δίνει. Παρόλο που έχουν περάσει χρόνια, δεν της είναι εύκολο να συνειδητοποιήσει τι της συμβαίνει (δείτε εδώ φωτογραφία της).

Η συγκινητική εξομολόγηση της Ελένης Ράντου για την ασθένεια της μητέρας της

«Οι άνθρωποι που φροντίζουν ανθρώπους με άνοια είναι υποφέρουν πάρα πολύ. Είναι μία ηλικιακή γκάμα που είναι μεσήλικες και επιβαρύνεται πάρα πολύ η καθημερινότητά τους, η ζωή τους, όσων αναλαμβάνουν την φροντίδα τους... Είναι και μία ακριβή ασθένεια. Μπορώ να σας πω ότι είναι αβάσταχτη. Είναι επικίνδυνα τα πάντα. Έχεις έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις αν θα γυρίσει να πάρει να βάλει κάτι στο στόμα του το οποίο μπορεί να είναι θανατηφόρο. Μακάρι να ξεκινήσει μια κρατική μέριμνα για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στη θέση να φροντίζονται και ακινητοποιούνται. Πραγματικά θέλω να βοηθήσω γιατί είμαστε μόνοι», ανέφερε αρχικά η Ελένη Ράντου για όσους πάσχουν από άνοια.

Έπειτα εξομολογήθηκε για την μητέρα της: «Με έχει διαλύσει από πάρα πολλές μεριές. Και αβοήθητη με έχει κάνει να νιώσω... Δεν μπορώ ακόμα με αυτό το πράγμα να συμφιλιωθώ. Αυτή η ασθένεια έχει πολλά στάδια. Μέχρι να συμφιλιωθείς με το ένα, έρχεται το επόμενο που είναι ακόμα χειρότερο. Ξέρεις τι έχω κάνει; Δουλεύω πάρα πολύ! Για να αποσπάσω την προσοχή μου. Είναι επτά χρόνια και ακόμα πηγαίνω και βλέποντας την κατάσταση "λυγίζω". Δεν...».

Δείτε επίσης: Ρίγη συγκίνησης με την εξομολόγηση της - «Αν η μητέρα μου ζητούσε να την αποσυνδέσω, θα της έλεγα...»