Απόστολος Λύτρας: Εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου - Η νέα πρόταση του εισαγγελέα

Σχεδόν δύο μήνες μετά την συμπληρωματική κατάθεση της συζύγου του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Μήνες πέρασαν από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα, ωστόσο το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου ο αρμόδιος εισαγγελέας έκανε μία νέα πρόταση σχετικά με τον κατηγορούμενο και την κράτησή του.

Η πρόταση του εισαγγελέα για τον Απόστολο Λύτρα

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ζητά ο δικηγόρος, ο οποίος αρχικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αλλά στη συνέχεια παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα οδηγήθηκε στην φυλακή, να δικαστεί για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης και όχι για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης όπως είχε αρχικά διωχθεί.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, με την πρόταση του αυτή ο εισαγγελέας ζητά να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του προφυλακισμένου με τους περιοριστικούς όρους. Αυτοί είναι η απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία, η απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, η συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και η εμφάνισής του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Η τελική απόφαση, ωστόσο, δεν έχει παρθεί ακόμα.

Δείτε επίσης: Σοκάρει η συμπληρωματική κατάθεση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου για τον Λύτρα - «Ήταν εθισμένος στον τζόγο! Δημιουργούσε κινδύνους για...»

undefined

Ο γνωστός ποινικολόγος, αξίζει να σημειωθεί πως περνάει δύσκολα στη φυλακή. Είχε μεταφερθεί από το ανακαινισμένο VIP κελί του σε θάλαμο με δεκαπέντε άτομα και «τούρκικη» τουαλέτα μετά από καβγά με δύο συγκρατούμενούς του, που τον κατηγόρησαν ότι τους έτρωγε το φαγητό και δεν καθάριζε όπως εκείνοι. Μέσα στο επεισόδιο, μάλιστα, ακούστηκε η φράση «Είσαι βρωμιάρης. Μας τρως τα φαγητά και δεν καθαρίζεις». Η διεύθυνση των φυλακών αναγκάστηκε να τον μετακινήσει άμεσα σε θάλαμο με άλλα δεκαπέντε άτομα, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Πώποτα και της Άριας Καλύβα στο newsit.gr, το επεισόδιο συνέβη την Πέμπτη. Ο Λύτρας βρισκόταν στο κελί νούμερο 4 όταν, για μια ακόμη φορά, οι συγκρατούμενοί του αγανάκτησαν μαζί του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τους έτρωγε το φαγητό και μετά σκαρφάλωνε στην κουκέτα για να καπνίσει και να κοιμηθεί χωρίς να καθαρίσει, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν έντονα. Ο διάλογος κλιμακώθηκε και οι συγκρατούμενοί του χρησιμοποίησαν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Η διεύθυνση των φυλακών αναγκάστηκε να μεταφέρει τον δικηγόρο σε θάλαμο της ΣΤ’ πτέρυγας, τον μοναδικό θάλαμο στην πτέρυγα με περίπου 15 άτομα. Ο θάλαμος έχει διπλές κουκέτες και κρατούνται κυρίως Αλβανοί και Πακιστανοί. Το κελί νούμερο 5 διαφέρει από το ανακαινισμένο κελί νούμερο 4, καθώς φιλοξενεί πολλούς κρατούμενους και διαθέτει «τούρκικη» τουαλέτα αντί για ντους.

Την ίδια ώρα, η εικόνα του Απόστολου Λύτρα έχει αλλάξει αρκετά εξαιτίας της απώλειας κιλών. Όπως είχε κάνει γνωστό από την αρχή της προφυλάκισης του, φοβάται για την σωματική του ακεραιότητα καθώς στις ίδιες φυλακές βρίσκονται και αντίδικοι του. Συχνά τον επισκέπτονται οι δυο μεγάλες κόρες του που τον στηρίζουν.