Χρήστος Μάστορας: «Μου βγήκε κρίση πανικού, αισθάνθηκα μικρός πριν πω δύο τραγούδια του Καζαντζίδη»

Όσα δήλωσε για τον ρόλο του αγαπημένου καλλιτέχνη

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Χρήστος Μάστορας: «Μου βγήκε κρίση πανικού, αισθάνθηκα μικρός πριν πω δύο τραγούδια του Καζαντζίδη»

Τον Στέλιο Καζαντζίδη, στην ομώνυμη ταινία για τη ζωή του, υποδύεται ο Χρήστος Μάστορας. Ο τραγουδιστής μίλησε μαζί με τις Μελisses γι' αυτό, αλλά και για πολλά άλλα στην εκπομπή Στούντιο 4, τονίζοντας πως μπήκε για τα καλά στο πετσί του ρόλου.

Μεταξύ άλλων ο Χρήστος Μάστορας ανέφερε πως τον ξάφνιασε η συγκεκριμένη πρόταση, ωστόσο τη θεώρησε ως μία ξεχωριστή ευκαιρία και πιστεύει πως το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τον ίδιο, όσο και τους συντελεστές της ταινίας.

Δείτε επίσης: Χρήστος Μάστορας - Συγκινεί η αφιέρωση στην πατέρα του: «Ένας σούπερ ήρωας που δεν φορούσε μπέρτα»

Η πρώτη αντίδραση του Χρήστου Μάστορα στην πρόταση για τον Καζαντζίδη

«Ξαφνιάστηκα όταν μου έγινε η πρόταση, αλλά μετά από πολλή σκέψη είπα ότι αν αρνηθείς, θα έχεις πει “όχι” να συμμετέχεις σε ένα ιστορικό γεγονός. Νομίζω ότι θα μας δικαιώσει όλους. Προσπάθησα να γίνει μία μίμηση, αλλά να μην είναι καρικατούρα και να έχω κρατήσει λίγο από τον εαυτό μου μέσα, έτσι ώστε αυτό να έχει μία αλήθεια», δήλωσε αρχικά ο Χρήστος Μάστορας.

Και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι ένας ηθοποιός δεν θα μπορούσε να το κάνει με τον ίδιο τρόπο γιατί θα έπρεπε να τραγουδήσει ένας τραγουδιστής. Θα μπορούσε να παίξει πολύ καλύτερα από εμένα, αλλά τουλάχιστον στο κομμάτι της φωνής θα ήταν δύσκολο. Ένα χρόνο δούλευα για αυτό το project και τη φωνή και το υποκριτικό κομμάτι».

Η επόμενη μέρα και η κρίση πανικού

«Γύρισα από την ταινία κι ήμουν Στέλιος Καζαντζίδης. Μιλούσα με διαφορετικό τρόπο κι άρχισαν να ανησυχούν τα παιδιά. Στην πρώτη πρόβα δεν μπορούσα να θυμηθώ πώς τραγουδώ ως Χρήστος. Με επηρέασε πάρα πολύ. Υποκριτικά με δυσκόλεψαν περισσότερο οι σκηνές του ενθουσιασμού και της χαράς. Δεν μπορώ να το εξωτερικεύσω με αλήθεια. Ίσως είναι η πλευρά του χαρακτήρα μου αυτή. Δύσκολα χαίρομαι. Μεγάλωσα με έναν κρατημένο ενθουσιασμό λόγω των γονιών μου, που φοβόντουσαν να χαρούν. Κι αυτοί μετανάστευσαν, ξεκίνησαν απ' το μηδέν και όσοι άνθρωποι το έχουν περάσει αυτό φοβούνται μην γυρίσουν στα δύσκολα» , ανέφερε εν συνεχεία ο Χρήστος Μάστορας.

«Μία φορά ο Γιώργος Λιάνης με είχε καλέσει σε ένα αφιέρωμα για τον Στέλιο Καζαντζίδη, ανάμεσα σε φωνάρες, ενώ ήμουν στην pop φάση μου, δεν είχα τολμήσει να τραγουδήσω κάτι διαφορετικό κι έπρεπε να πω δύο τραγούδια του Καζαντζίδη. Μου βγήκε μία μίνι κρίση πανικού, ήθελα να ανοίξει η Γη να με καταπιεί, αισθάνθηκα πολύ μικρός. Είπα στον Αντώνη Ρέμο να βγει πρώτος και μου είπε... "Μην αγχώνεσαι"», δήλωσε κλείνοντας ο Χρήστος Μάστορας στην κάμερα της ΕΡΤ.