Μαρίνα Σάττι: Ρίγη συγκίνησης με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε με τον μπαμπά της

5 μήνες μετά το θάνατό του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Μαρίνα Σάττι ενώ βίωσε μια από τις πιο επιτυχημένες και όμορφες στιγμές στη ζωή της, αντιμετώπισε μια από τις πιο μεγάλες δυσκολίες. Συγκεκριμένα, λίγο πριν φύγει από την Ελλάδα για να βρεθεί στο Μάλμε της Σουηδίας για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, ο μπαμπάς της έφευγε από την ζωή έπειτα από ένα πρόβλημα υγείας.

«Πέθανε ο μπαμπάς μου και πήγαμε στην Κομοτηνή, γιατί δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα – τότε που με κυνηγούσαν οι δημοσιογράφοι και έλεγαν ότι δεν τους μίλησα, πήγαινα στην κηδεία, σε ένα νεκροταφείο που είναι μακριά. Ο μπαμπάς μου είναι θαμμένος εκεί, δεν είναι στην Αθήνα και δεν μπορώ να τον επισκεφτώ αύριο, αν θέλω.

Κι ενώ σκέφτομαι ότι είναι εκεί, μακριά, μόνος του –με έχει στοιχειώσει αυτή η σκέψη και αυτή η εικόνα–, ξαφνικά κοιτάζω δίπλα του και βλέπω πάρα πολλούς τάφους με την ίδια ημερομηνία θανάτου: «26/5, Συρία». Ήταν άνθρωποι που πνίγηκαν σε ναυάγιο και τους μετέφεραν όλους εκεί, σε κάτι τάφους μισό μέτρο. Κοιτάζω απ’ την άλλη, «9/1 Αφγανιστάν», άνθρωποι που πνίγηκαν σε άλλο ναυάγιο», έχει πει σε συνέντευξη της η Μαρίνα Σάττι.

Η ανάρτηση της Μαρίνας Σάττι για τον μπαμπά της

Πριν από μερικές ώρες η Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους στο Instagram δυο φωτογραφίες με τον μπαμπά της από την παιδική της ηλικία.

Μαρίνα Σάττι πατέρας

Μαρίνα Σάττι μπαμπάς

Να σημειώσουμε πως μπορεί η Μαρίνα Σάττι να γεννήθηκε στην Αθήνα και να μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, ωστόσο, ο πατέρας της ήταν Γιατρός από το Σουδάν και Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Η μητέρα της είναι Χημικός Μηχανικός από την Κρήτη. Τα παιδικά της χρόνια ήταν πλούσια σε ετερόκλητα ηθολογικά και πολιτιστικά ερεθίσματα που επηρέασαν βαθιά τη μετέπειτα μουσική της εξέλιξη και τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της καλλιτεχνικής της πορείας.