Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Το ελληνικό τραγούδι κακοποιείται και περνάει τη χειρότερη εποχή του»

«Kάθε χρόνο έχουμε κάτι τσιρκοβραβεία...»

Ελένη Μπορμπόλη
NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΖΟΤΟΣ
NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΖΟΤΟΣ

Για την πορεία που ακολουθεί το ελληνικό τραγούδι αλλά και η ελληνική μουσική σκηνή εν γένει, ξέσπασε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Summer's Cool.

Ειδικότερα, με αφορμή τη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα του «Όλοι μαζί μπορούμε» στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, ο ραδιοφωνικός παραγωγός εξέφρασε έντονα την ανησυχία του και αφήνοντας αιχμές για την εμπορευματοποίηση και την απώλεια της αυθεντικότητας που χαρακτήριζε παλαιότερες εποχές, λέγοντας:

«Το ελληνικό τραγούδι κακοποιείται και περνάει τη χειρότερη εποχή του και δεν σηκώνω κουβέντα στο σπαθί μου. Σε αυτή την εποχή του πεταματού μπράβο στον ΣΚΑΪ που κάθε χρόνο μας θυμίζει ποια είναι τα ιερά τέρατα του στίχου, της σύνθεσης και ποιοι είναι οι μεγάλοι καλλιτέχνες. Το λέω μιας και κάθε χρόνο έχουμε κάτι τσιρκοβραβεία που εμφανίζονται όλα τα νούμερα και καμώνονται ότι είναι στα Όσκαρ ή στα Grammy’s. Eυτυχώς υπάρχει το Όλα μαζί μπορούμε να βάζει τα πράγματα στη θέση τους».

Δείτε επίσης: Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Δεν τα έχω ξαναπεί αυτά ποτέ!» - Η δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, ο θάνατος του αδερφού του και η συγγνώμη στον Στέλιο Κρητικό

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Ποσειδώνα Γιαννόπουλου:

Σημειώνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος σχολιάζει καυστικά την κατάσταση της ελληνικής μουσικής σκηνής. Σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση είχε κάνει τις εξής δηλώσεις για τα μουσικά βραβεία MAD:

«Χαλαρώστε με τα views, παιδιά. Μάθαμε τώρα όποιος έχει views. Δυο φράσεις είπα, μην κάνεις κήρυγμα. Για να λέμε ότι τα MAD είναι τα μεγαλύτερα μουσικά βραβεία στην Ελλάδα, θα έπρεπε να υπάρχουν κι άλλα. Μη λέμε μπούρδες στον κόσμο, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους», είπε αρχικά ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, όταν έγινε αναφορά σε νεαρούς καλλιτέχνες που σημειώνουν εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

«Κάποιοι άνθρωποι που ασχολούμαστε με τη μουσική κάποιες δεκαετίες, κρατάμε μία επιφύλαξη κατά πόσο γίνεται σε μουσικά βραβεία το 95% να τραγουδάνε playback. Σέβομαι τα views και τα νέα παιδιά, ξεχωρίζω κάποιους αλλά μην θεοποιούμε τα views. Κάνουν δύο χρόνια views και όταν μετά από δύο χρόνια αντικατασταθούν, θα τρελαθούν. Είναι μελλοντικές καταθλίψεις».