Μαρία Κορινθίου – Γιάννης Αϊβάζης: Ξανά μαζί μετά τον χωρισμό για έναν «τελευταίο χορό»

Απόδειξη ότι διατηρούν καλές σχέσεις

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο χωρισμός της Μαρίας Κορινθίου με τον Γιάννη Αϊβάζη, μετά από 16 χρόνια κοινής πορείας (τα 14 ως παντρεμένοι) ήταν μία από τις «βόμβες» του καλοκαιριού. Το ζευγάρι μπορεί να μην έχει μιλήσει δημόσια για αυτή την είδηση, ωστόσο την έχει επιβεβαιώσει έμμεσα η ηθοποιός, τονίζοντας ότι θα είναι δίπλα στον πρώην σύζυγό της.

Θυμίζουμε πως ο Γιάννης Αϊβάζης έχει μετακομίσει από το σπίτι όπου έμενε με την Μαρία Κορινθίου, ενώ πέρασαν χωριστά το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού. Μετά τον Δεκαπενταύγουστο συναντήθηκαν για λίγες μέρες στον Άγιο Νικόλαο, για χάρη της κόρης που έχουν αποκτήσει, της Ισμήνης.

Ο λόγος που ήρθαν ξανά κοντά η Μαρία Κορινθίου – Γιάννης Αϊβάζης

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις τελευταίες εξελίξεις διατηρούν άψογες σχέσεις, ενώ θεωρείται δεδομένη η αμοιβαία αγάπη και η εκτίμηση μεταξύ τους. Απόδειξη το γεγονός ότι θα συνεργαστούν ξανά. «Κατά 99% θα βρεθούμε στη σκηνή με τη Μαρία φέτος τον χειμώνα, σε ένα υπέροχο έργο μίας γυναίκας σκηνοθέτη», είχε δηλώσει ο Γιάννης Αϊβάζης.

Το 'πε και το 'κανε, αφού παρότι ακολούθησαν χωριστούς δρόμους στη ζωή, η Μαρία Κορινθίου και ο Γιάννης Αϊβάζης θα συναντηθούν στο θέατρο για μία παράσταση που θα συζητηθεί και μάλλον θα έχει πολλούς παραλληλισμούς με τη δική τους ζωή. «Ο τελευταίος χορός» του ζευγαριού θα ανέβει από τον Οκτώβριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τη Ρέινα Εσκενάζη στη σκηνοθεσία.


Η γνωριμία ενώ είχαν σχέση, ο έρωτας και οι τελευταίες δηλώσεις τους πριν το χωρισμό

Flashback 16 χρόνια πίσω, στο μακρινό 2008. Ο Γιάννης Αϊβάζης βρίσκεται στην Κύπρο για την παράσταση «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις την Παρασκευή» του Αλέξανδρου Ρήγα, και στο κενό ενδιάμεσα σε δύο παραστάσεις τον προσκαλούν να παραδώσει ένα βραβείο σε νικητές των Men of the year. Η Μαρία Κορινθίου κάθεται σε ένα τραπέζι με τον Ιωσήφ Μαρινάκη.

«Με κοιτάει ο Ιωσήφ, σηκώνεται, αγκαλιαζόμαστε και κάποια στιγμή γυρνάει μία τύπισσα και μου λέει “Γεια σου Γιάννη, τι κάνεις; Είμαι η Μαρία”. Ε αυτό ήταν... Ήταν κάτι ωραίο, κάτι μαγικό γενικά. Και η Μαρία είχε σχέση και εγώ είχα μία σχέση τότε, οπότε γυρίζοντας στην Αθήνα που βρεθήκαμε, απλά βγαίναμε, δεν έγινε απολύτως τίποτα, αλλά υπήρξε αυτή η έλξη, μέχρι που κάποια στιγμή αποκλειστήκαμε στα χιόνια. Είχαμε φροντίσει να ξεδιαλύνουμε τις καταστάσεις με τα προσωπικά μας...», θα δηλώσει χρόνια αργότερα ο Γιάννης Αϊβάζης για τη σύζυγό του.Μαρία Κορινθίου - Γιάννης Αϊβάζης

Ο... παρ' ολίγο χωρισμός για το Survivor-Παταγονία και η ασπίδα για το «Πρωινό»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι ένας από τους λόγους που δέχτηκε να παρουσιάσει το Survivor-Παταγονία ήταν η... απειλή που του έδωσε χαριτολογώντας η σύζυγός του. «Η Μαρία μόλις είχε γεννήσει και γι' αυτό δεν ήθελα να το κάνω, δεν ήθελα να την αφήσω μόνη της για 4-5 μήνες, γιατί περνούσε δύσκολα. Με απείλησε τότε, ότι αν δεν το κάνω θα χωρίσουμε! Ίσως πίστευε ότι είναι πολύ καλό για μένα, ήξερε ότι έχω περάσει κι εγώ δύσκολα δίπλα της», ανέφερε μεταξύ άλλων, ευγνωμονώντας τη που τον πίεσε να πει «ναι».Στο μεσοδιάστημα θα συνεργαστούν στην εταιρεία παραγωγής AiKor Productions (από τα επίθετά τους), αλλά η τηλεοπτική συνεργασία δεν έρχεται τελικά.

Η Μαρία Κορινθίου από την πλευρά της θα συμμετάσχει στο Πρωινό του ΑΝΤ1, θα αποχωρήσει με αρκετά υπονοούμενα, αλλά είναι χαρακτηριστικό πως μετά την πίεση που υπέστη τότε η σύζυγός του, ο Γιάννης Αϊβάζης δεν είχε διστάσει να υψώσει ασπίδα προστασίας για εκείνη και να δηλώσει ανοιχτά ότι της είπε κι εκείνος να αποχωρήσει.

«Υπήρξε στιγμή που της είπα "φύγε από εκεί". Και πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε γι' αυτό κάποια στιγμή, νομίζω ότι έχει τελειώσει, ο κόσμος έχει καταλάβει και είναι επώδυνο αυτό. Υπήρξαν στιγμές που της είπα "για να μην είσαι έτσι σταμάτα". Και ήταν πολύ ξαφνικό αυτό που συνέβη. Δεν αξίζει να το συζητάμε. Ο καλύτερος κριτής είναι ο κόσμος. Δεν μ' αρέσει η διάσταση που πήρε ότι η Μαρία έφυγε από το "Πρωινό"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαρία Κορινθίου - Γιάννης Αϊβάζης

«Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον»

Σημειώνεται πως και η Μαρία Κορινθίου είχε μιλήσει με λόγια αγάπης για τον Γιάννη Αϊβάζη, αναφερόμενη στην στήριξη και την κατανόηση που της παρέχει. «Θα αντιληφθεί ο ένας τον άλλον εάν κάτι δεν του "κουμπώνει". Μιλάμε σαν ζευγάρι για αυτά. Εγώ προσωπικά, έχω ένα πολύ ανεπτυγμένο ένστικτο λόγω των τρικλοποδιών που έχω φάει στη ζωή μου, όσες πιο πολλές τρικλοποδιές φας, τόσο αναπτύσσεις το ένστικτό σου. Ξέρει ο Γιάννης ότι κινούμαι με το ένστικτο, ότι, όταν εγώ πω "όχι, ναι, τέλος και τελεία", το εννοώ. Το ενδιάμεσο δεν υπάρχει, εμείς το δημιουργούμε γιατί παλεύουμε. Υπάρχει θέλω ή δεν θέλω... Και ο Γιάννης είναι έτσι σαν εμένα. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον αμέσως.Όσον αφορά την κόρη τους, την 16χρονη Ισμήνη, σημείωνε: «Είναι σε μια ιδιαίτερη ηλικία που όλοι έχουμε περάσει, παρόλα αυτά επειδή σαν γονείς πρέπει να προσέχουμε, κάνουμε μια διαχείριση μεν αλλά δεν της κόβουμε τα φτερά, την αφήνουμε να πετάξει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ