Δάνης Κατρανίδης: Απαρηγόρητη η Μίρκα Παπακωνσταντίνου στην κηδεία του - Στο πλάι της η επίσης πρώην σύζυγός του Ελίζα Πάλλη

Δείτε φωτογραφίες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Δάνης Κατρανίδης εξαιτίας χρόνιων προβλημάτων υγείας, απεβίωσε την 1η Σεπτεμβρίου σε ηλικία 75 ετών. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η κηδεία του στο κοιμητήριο Ζωγράφου παρουσία στενών φίλων, συγγενών και πρώην συνεργατών. Πλήθος καλλιτεχνικού κόσμου έδωσε το παρών για να τον τιμήσει (δείτε φωτογραφίες).

Ανάμεσα τους και η Μίρκα Παπακωνσταντίνου που ήταν απαρηγόρητη. Οι δυο τους έζησαν έναν θυελλώδη έρωτα. Παντρεύτηκαν το 1971 και παρόλο που χώρισαν το 1977 παρέμειναν καλοί φίλοι μέχρι και το τέλος. Ο ηθοποιός άλλωστε έκανε ακόμα δυο γάμους με τον έναν να είναι με την χορογράφο Ελίζα Πάλλη.

Οι φωτογραφίες της Μίρκας Παπακωνσταντίνου από την κηδεία του Δάνη Κατρανίδη

Το τελευταίο αντίο είναι αβάσταχτο για την ηθοποιός που αποχαιρετά τον άντρα με τον οποίο αγαπήθηκε και μεγάλωσε μαζί. Στο πλάι της η πρώην σύζυγός του, Ελίζα Οι δυο τους περπάτησαν πίσω από το φέρετρο...

Δάνης Κατρανίδης κηδεία
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δάνης Κατρανίδης κηδεία Μίρκα Παπακωνσταντίνου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η σχέση του Δάνη Κατρανίδη με την Μίρκα Παπακωνσταντίνου

«Όταν γνώρισα στη σχολή Θεοδοσιάδη τον Δάνη Κατρανίδη δεν έπεσα και ανάσκελα. Τον πρώτο χρόνο κάναμε πάρα πολλή παρέα. Έφυγε εκείνος ένα καλοκαίρι και έπαθα μια έλλειψη του φίλου μου και μέσα από αυτό βγήκε μια βαθιά ερωτική, αγαπησιάρικη σχέση, πολύ έντονη, που υπάρχει μέχρι τώρα, όχι με αυτή τη μορφή αλλά με τη μορφή της συντροφικότητας. Ακουμπάμε, μιλάμε, λέμε τις χαρές και τις λύπες μας, τα προβλήματά μας. Και εκείνος. Είναι αμφίδρομο.

Μετά πέρασε σε άλλα επίπεδα η σχέση μας. Τον ζήλευα πάρα πολύ. Του έκανα τέρατα. Έπαιζε ρόλο στη σχολή με μία κοπέλα και εγώ ζήλευα κανονικότατα. Δεν είχα αντικείμενο. Και εκείνος με ζήλευε αλλά όχι έτσι. Είχε πιο πολύ χιούμορ στην αντιμετώπισή του», είχε πει η Μίρκα Παπακωνσταντίνου για το γάμο τους.

Μίρκα Παπακωνσταντίνου Δάνης Κατρανίδης

Σχετικά με το διαζύγιο τους είχε αποκαλύψει πως: «Ήμασταν αρκετά χρόνια μαζί. Μετά παντρευτήκαμε και χωρίσαμε, αργήσαμε να πάρουμε διαζύγιο. Χωρίσαμε γιατί ήθελε να ξαναπαντρευτεί. Η σχέση μας συνέχιζε, δεν ήταν ερωτική. Ο Δάνης έχει παντρευτεί άλλες δύο φορές. Μου τις κληρονόμησε γιατί όταν χώριζαν με έπαιρναν τηλέφωνο».

Οι δυο τους διατηρούσαν πολύ καλές φιλικές σχέσεις. Μάλιστα, όταν είχε ερωτηθεί για την κατάσταση της υγείας του Δάνη Κατρανίδη, είχε αποφύγει να απαντήσει.