Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλάει πρώτη φορά για το εγκεφαλικό που υπέστη: «Ήμουν χαρούμενος που ζω»

Έβγαλε ολόκληρη παράσταση και έμεινε 48 ώρες στην Εντατική

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλάει πρώτη φορά για το εγκεφαλικό που υπέστη: «Ήμουν χαρούμενος που ζω»

Ο Θοδωρής Αθερίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή στην εκπομπή «Στούντιο 4», όπου μίλησε εφ' όλης της ύλης για τη ζωή και την καριέρα του. Εκεί, για πρώτη φορά ο αγαπημένος ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι λίγο πριν ανέβει στη σκηνή έπαθε εγκεφαλικό και μάλιστα έβγαλε μέρος του έργου χωρίς να το μάθει κανείς απ' το κοινό.

Όπως περιέγραψε ο Θοδωρής Αθερίδης, θα μπορούσε να είχε πεθάνει υπό διαφορετικές συνθήκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοί του, ο Άλκις Κούρκουλος και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, στάθηκαν στο πλευρό του και αμέσως κάλεσαν γιατρό για να τον βοήθησαν να αποφύγει τα χειρότερα.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει ο Θοδωρής Αθερίδης για τον αλκοολισμό: «Είναι θανατηφόρα ασθένεια, ο εξευτελισμός είχε χτυπήσει πάτο»

Η εξομολόγηση του Θοδωρή Αθερίδη για το εγκεφαλικό

«Το έπαθα πάνω στη σκηνή, τρία λεπτά πριν την απογευματινή παράσταση. Έφτιαχνα τη γραβάτα μου και ξαφνικά ένιωσα σαν ακόρντο ένα μούδιασμα στη γλώσσα, στο μάγουλο και σε όλο μου το χέρι, πρώτη μου φορά στη ζωή μου. Σε κλάσματα σκέφτηκα ότι δεν υπάρχει νεύρο που τα ενώνει, άρα είναι όγκος ή σκλήρυνση κατά πλάκας ή εγκεφαλικό», περιγράφει ο Θοδωρής Αθερίδης.

«Πήρα ένα ηρεμιστικό και βγήκα στην παράσταση. 12 λεπτά λιγότερο κράτησε, αλλά κατά τη διάρκεια κι ενώ μου είχε περάσει αυτό πήγα να τινάξω ένα τσιγάρο και δεν μπορούσα να το “πετύχω” με τα δάχτυλα. Μου κόβονται τα πόδια. Σκεφτόμουν ότι θα με πιάσει πανικός, αλλά με κατάλαβαν οι συνάδελφοι, φωνάξαμε έναν γιατρό SOS. Πήγα να κάνω μαγνητική και ήταν εγκεφαλικό. Έτσι πρόλαβα τη θρομβόλυση, την επόμενη μέρα ήμουν μια χαρά», συμπλήρωσε.

«Πάθαμε το ίδιο με τον Σταρόβα, εκείνος στην ομιλία κι εγώ στην κίνηση. Την επόμενη μέρα είχα να βαφτίσω τα παιδιά της Νάθενα, οπότε πήγε η Σμαράγδα και τα βάφτισε. Έκατσα 48 ώρες στην Εντατική και ήμουν ευγνώμων που ζω. Λες “δεν θα ξαναστενοχωρηθώ ποτέ”. Δεν είναι απόφαση, το βλέπεις μπροστά στα μάτια σου. Αν ήταν πιο μεγάλος ο θρόμβος θα μπορούσα να μείνω ξερός, να μείνω σακάτης, να μην ξαναμιλήσω. Όλα είναι ζάρια εκείνη την ώρα. Τι συζητάμε; Κάθε πρωί όταν ξυπνάς να λες το ΠΕΔ. “Πρώτα ο Θεός”, “Έχει ο Θεός” και “Δόξα τω Θεώ”», κατέληξε ο Θοδωρής Αθερίδης στη συγκλονιστική διήγησή του.