Ρένια Λουιζίδου: «Μας την έπεσαν με πολύ κράξιμο όταν υποδύθηκα την καλόγρια, βρήκαν το τηλέφωνό μου...»

Η εποχή των «Απαράδεκτων» και η απώλεια του Βλάσση Μπονάτσου

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ρένια Λουιζίδου: «Μας την έπεσαν με πολύ κράξιμο όταν υποδύθηκα την καλόγρια, βρήκαν το τηλέφωνό μου...»

Με αφορμή τη συμμετοχή της στη σειρά της ΕΡΤ, «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», η Ρένια Λουιζίδου βρέθηκε καλεσμένη στο Στούντιο 4. Μεταξύ άλλων η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε σε αυτό το νέο επαγγελματικό βήμα, στην εποχή των «Απαράδεκτων», αλλά και στο τελευταίο σίριαλ που συμμετείχε και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Η ανάμνηση από τους “Απαράδεκτους” είναι χαρούμενη, περνούσαμε ωραία. Στενόχωρη είναι μόνο όταν έχει να κάνει με τον Βλάσση. Είναι περίεργο να “λείπουν” μερικοί άνθρωποι και δεν συνηθίζεται, ειδικά όταν είναι έντονοι άνθρωποι όπως εκείνος. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται σαν μνήμη από τους “Απαράδεκτους” είναι ο Βλάσσης να μιλάει, να κάνει φασαρία, να παίρνει σουβλάκια...», θυμήθηκε η Ρένια Λουιζίδου, αναφερόμενη στον Βλάσση Μπονάτσο.

Δείτε επίσης: Ρένια Λουιζίδου: Αυτός είναι ο οικονομολόγος σύζυγός της, Βασίλης - Απέκτησε μαζί του έναν γιο

Όσον αφορά το παρατσούκλι της στη σειρά, «αστροπελέκι», η Ρένια Λουιζίδου αποκάλυψε πως ήταν έμπνευση της στιγμής. «Τότε κανείς δεν ήξερε τι να περιμένει, η ιδιωτική τηλεόραση ήταν μόλις δύο χρόνων. Δεν ξέραμε πού θα πάει αυτό, ούτε αποτυπωνόταν πουθενά, μόνο απ' τον κόσμο στον δρόμο που φώναζε “αστροπελέκι”. Δεν υπήρχαν περιοδικά και εκπομπές να το μεταφέρουν. Ο Μπέζος με είπε μια φορά “αστροπελέκι” στο γύρισμα κι έμεινε. Πολλά τέτοια βάζαμε και στο σενάριο. Την άλλη μέρα με έλεγαν όλοι “αστροπελέκι”. Δεν με ενόχλησε ποτέ», δήλωσε.

Η Ρένια Λουιζίδου για τις αντιδράσεις στη σειρά «Φόνοι στο καμπαναριό»

«Όταν κάναμε τις καλόγριες, ακούσαμε πολλά... θρησκευτικού περιεχομένου. Μας την έπεσαν πολύ, με κράξιμο, βρήκαν τα τηλέφωνά μας, τα mail μας. Μας έστελναν και σε εμένα και στην Ελισάβετ ότι “αν είναι δυνατόν σας είχαμε για σοβαρή και τι είναι αυτά που κάνετε”», σημείωσε η Ρένια Λουιζίδου σε διαφορετικό σημείο.

Για να συμπληρώσει: «Την πρώτη φορά που δεν ήξερα ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα, μπορεί να είπα δύο φράσεις παραπάνω, αλλά μετά τι να πεις όταν ο άλλος δεν καταλαβαίνει πως πρόκειται για μία κωμωδία και δεν θίγει το θρησκευτικό αίσθημα. Ίσα-ίσα οι καλόγριες ήταν οι καλές στην ιστορία, δεν υπονοήσαμε πως ήταν μαφία».