Πέθανε ο ηθοποιός Τζέιμς Ντάρρεν

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών

Ελένη Μπορμπόλη
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Θρηνεί το παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα, καθώς ένας σπουδαίος ηθοποιός, ο Τζέιμς Ντάρρεν, έφυγε από την ζωή χθες, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Ο Τζέιμς Ντάρρεν πέθανε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, σε ηλικία 88 ετών. Γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1936 στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια και ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός σε νεαρή ηλικία, ενώ γρήγορα έγινε ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα της μεγάλης οθόνης κατά τη διάρκεια της «χρυσής εποχής» του κινηματογράφου.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο γιος του, Τζιμ Μόρετ, ο οποίος τόνισε πως -παρά τις δυσκολίες που είχε τελευταία αντιμετωπίζει με την υγεία του- ο πατέρας του λίγο πριν φύγει κατάφερε να εκφράσει τη βαθιά αγάπη του στην οικογένειά του. Ο ίδιος χαρακτήρισε επίσης τον πατέρα του ως «καλό άνθρωπο, πολύ ταλαντούχο και για πάντα νέο».

Ο Τζέιμς Ντάρρεν έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό, μέσα από τη συμμετοχή του στην ταινία Gidget (1959) και τα σίκουελς που ακολούθηκαν, όπου υποδύθηκε τον ρόλο του Moondoggie. Η επιτυχία των ταινιών αυτών εκτόξευσε την ήδη μεγάλη του δημοφιλία και τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο αγαπητούς νεαρούς ηθοποιούς. Λίγα χρόνια αργότερα μεταπήδησε με μεγάλη επιτυχία στην μικρή οθόνη, εξασφαλίζοντας ρόλος σε διάσημες σειρές όπως είναι το T.J. Hooker και το Star Trek: Deep Space Nine.

Πέρα από την υποκριτική του καριέρα, ο Ντάρρεν είχε μεγάλη επιτυχία και ως τραγουδιστής, κυκλοφορώντας αρκετά επιτυχημένα singles και άλμπουμ. Μερικά από τα πιο γνωστά του τραγούδια είναι το Goodbye Cruel World και το Because They are Young, που έγιναν μεγάλες επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Δείτε τον Τζέιμς Ντάρρεν να ερμηνεύει το τραγούδι Because They are Young, το 1960:

Πέρα από την υποκριτική, ο ίδιος ασχολήθηκε και με τη σκηνοθεσία, δουλεύοντας σε δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όπως το Beverly Hills, 90210 και το Melrose Place.