Eurovision 2025: Ανακοινώθηκε η πόλη που θα διεξαχθεί ο μουσικός διαγωνισμός

Οι λόγοι που επιλέχθηκε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Eurovision 2025: Ανακοινώθηκε η πόλη που θα διεξαχθεί ο μουσικός διαγωνισμός

Ανακοινώθηκε η πόλη όπου θα διεξαχθεί η Eurovision για το 2025. Η αποκάλυψη έγινε από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU). Να θυμίσουμε πως η Ελβετία κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό με τον non-binary καλλιτέχνη Nemo.

Αυτή είναι η πόλη που θα διεξαχθεί η Eurovision

Στην Βασιλεία, στην μεγάλη μητρόπολη του Ρήνου στην Ελβετία, θα φιλοξενηθεί ο Διαγωνισμός Τραγουδιού. Η Βασιλεία κέρδισε έναντι της Γενεύης.

Η Βασιλεία, κέντρο χημικών και φαρμακευτικών βιομηχανιών αλλά και του πολιτισμού με πολλά μουσεία διεθνούς φήμης, προτιμήθηκε από τη Γενεύη, τη μοναδική άλλη πόλη που ήταν υποψήφια στην τελική φάση βάσει των κριτηρίων, που περιλαμβάνουν μεταφορικές διασυνδέσεις, ξενοδοχειακή χωρητικότητα και ασφάλεια.Άλλα κριτήρια είναι οι διαθέσιμες αίθουσες, η βιωσιμότητα και ο τρόπος διάθεσης αποβλήτων, καθώς και η εμπειρία στη φιλοξενία εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας.

Δείτε επίσης: Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν έφυγα από την παρουσίαση της Eurovision επειδή βαριόμουνα, δεν με θέλανε από την ΕΡΤ»

Η Ζόζεφιν θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα;

Όσον αφορά τη Eurovision έχει πει πως βρίσκεται σε συζητήσεις, αλλά δεν είναι κάτι επίσημο. Η Ζόζεφιν έχει εκφράσει και στο παρελθόν την επιθυμία της να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. «Ναι, είμαστε σε συζητήσεις για τη Eurovision του χρόνου. Δεν έχει γίνει επίσημη πρόταση, κάθε χρόνο υπάρχουν προτάσεις, πάντα πέφτουν κάποια ονόματα και μετά γίνεται ένα ραντεβού και συζητάνε ποιος θα πάει», απάντησε η τραγουδίστρια σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων.

Όσον αφορά το τραγούδι με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, η Ζόζεφιν δήλωσε πως ακόμα δεν έχει βρεθεί, ωστόσο σε περίπτωση που γίνει η μεγάλη πρόταση, εκείνη είναι έτοιμη. Θυμίζουμε πως, μετά τη νίκη του Nemo στον φετινό διαγωνισμό, η Eurovision 2025 θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία.