Χριστίνα Κεφαλογιάννη – Μιλάει πρώτη φορά για το διαζύγιό της: «Η απόφαση είναι πάντα επώδυνη»

Πώς αντιμετωπίζει την καθημερινότητα ως αναπληρώτρια περιφερειάρχης και μητέρα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Η αναπληρώτρια περιφερειάρχης Αττικής Χριστίνα Κεφαλογιάννη μίλησε στη «Secret» και τη Σάσα Σταμάτη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, στο πρόσφατο διαζύγιό της και τα τέσσερα παιδιά που απέκτησε.

«Η απόφαση για το τέλος µιας σχέσης είναι πάντα δύσκολη και επώδυνη. Ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά. Μέχρι στιγµής δεν έχουµε µετανιώσει για την απόφασή µας αυτή. Συµφωνήσαµε από την αρχή ότι το καλό των παιδιών µας είναι πέρα και πάνω από όλα», δηλώνει χαρακτηριστικά η Χριστίνα Κεφαλογιάννη για να συμπληρώσει: «Έτσι λειτουργούµε και σήµερα, χωρίς εγωισµό και ανταγωνισµό, προκειµένου, όπως κάθε ζευγάρι γονέων, να δώσουµε στα παιδιά µας τα εφόδια να αντιµετωπίσουν τη ζωή τους µε τις καλύτερες συνθήκες».

Η Χριστίνα Κεφαλογιάννη για τους ρόλους που φέρνει εις πέρας

Όσον αφορά τη σχέση με τα τέσσερα παιδιά της τόνισε πως οι χαρές και οι προκλήσεις έμειναν ίδιες. «Η µητρότητα είναι µια ευλογία, που όµως έχει και τις µεγαλύτερες προκλήσεις. Θεωρώ ότι, πέρα από τα πρακτικά ζητήµατα της καθηµερινότητας, είτε έχεις ένα είτε περισσότερα παιδιά, βιώνεις τις ίδιες χαρές, τις ίδιες δυσκολίες, τις ίδιες αγωνίες. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για µια σύγχρονη γυναίκα να καταφέρει να ισορροπήσει ανάµεσα σε όλους τους “ρόλους” που καλείται να “υπηρετήσει”: αυτόν της γυναίκας, της µητέρας, της συζύγου, της κόρης, της επαγγελµατία/εργαζόµενης, της φίλης. Για να µπορέσω να αντεπεξέρχοµαι, προσπαθώ να βάζω προτεραιότητες και κυρίως να ζητάω τη συνδροµή και τη βοήθεια των γύρω µου», τόνισε μεταξύ άλλων η Χριστίνα Κεφαλογιάννη.

Μιλώντας για τη γνωριμία της με τον Νίκο Χαρδαλιά, η Χριστίνα Κεφαλογιάννη δήλωσε πως: «Τον περιφερειάρχη τον γνώριζα, όπως όλοι µας, µέσα από τις δηµόσιες θέσεις που κατείχε τα προηγούµενα χρόνια, αλλά δεν είχε τύχει να τον συναντήσω από κοντά. Από την πρώτη φορά που βρεθήκαµε επιβεβαιώθηκε η θετική εικόνα που είχα. Πιστεύω ότι η συνεργασία µας θα λειτουργήσει µε τις καλύτερες συνθήκες, γιατί και οι δύο είµαστε άνθρωποι της δράσης, που αντιλαµβάνονται την ευθύνη απέναντι στον κόσµο που τους εµπιστεύτηκε και κοιτάνε το ευρύτερο σχέδιο και το γενικότερο καλό»