Αλέν Ντελόν: Σάλος με την τελευταία του επιθυμία, εξόργισε κόσμο - Η οικογένειά του αρνήθηκε να την εκπληρώσει

Ξεσηκώθηκαν οι φιλοζωικές

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Ο Αλέν Ντελόν με τον σκύλο του, Λούντο
Ο Αλέν Ντελόν με τον σκύλο του, Λούντο

Σύμφωνα με το ίδρυμα Brigitte Bardot Foundation και την κόρη του Αλέν Ντελόν, Ανούσκα, η τελευταία επιθυμία του μεγάλου σταρ δεν θα εκπληρωθεί κι αυτό γιατί οι φιλοζωικές οργανώσεις ξεσηκώθηκαν όταν βγήκε στο φως της δημοσιότητας ότι ο ηθοποιός ζήτησε όταν πεθάνει να θανατωθεί και να θαφτεί μαζί ο σκύλος του!

«Η ζωή ενός ζώου δεν θα έπρεπε να εξαρτάται από εκείνη ενός ανθρώπου. Ευχαρίστως η SPA να πάρει τον σκύλο και να του βρει μια οικογένεια», ανέφερε νωρίτερα η γαλλική φιλοζωική οργάνωση SPA, μία μόνο από τις πολλές που είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην ευθανασία του ζώου!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλέν Ντελόν είχε σκύλους σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και για τον λόγο αυτό είχε ένα κοιμητήριο ζώων στο σπίτι του, La Brûlerie, νοτιοανατολικά του Παρισιού, όπου είχαν θαφτεί τουλάχιστον 35 από τα σκυλιά που είχε υιοθετήσει κατά καιρούς. Ο τελευταίος τετράποδος σύντροφός του, Λούντο, είχε υιοθετηθεί το 2014 από ένα καταφύγιο και ήταν τόσο σημαντική η παρουσία στη ζωή του ώστε τα παιδιά του, ο 59χρονος Άντονι, η 33χρονη Ανούσκα και ο 30χρονος Αλέν Φαμπιάν, τον είχαν συμπεριλάβει στην κοινή ανακοίνωση του θανάτου του: «Ο Alain-Fabien, η Anouchka, ο Anthony, καθώς και ο Loubo, ανακοινώνουν με βαθιά θλίψη τον θάνατο του πατέρα τους» (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωσή τους)


Άλλωστε και ο ίδιος ο Delon είχε πει για τον Loubo, το 2018: «Είναι ο σκύλος των τελευταίων χρόνων της ζωής μου… τον αγαπάω σαν παιδί. Σε όλη μου τη ζωή είχα 50 σκυλιά, αλλά με αυτόν απέκτησα μια ξεχωριστή σχέση. Θα του λείψω όταν δεν θα βρίσκομαι πια εδώ. Αν πεθάνω πριν από αυτόν, θα ζητήσω από τον κτηνίατρο να τον θανατώσει μαζί μου, να τον κοιμίσει στην αγκαλιά μου. Προτιμώ αυτό παρά να τον αφήσει να υποφέρει και να πεθάνει πάνω στον τάφο μου».

Σφαγή για την διαθήκη του Αλέν Ντελόν - Στα μαχαίρια μεταξύ τους τα τρία του παιδιά

Πέρα από ακίνητα και έργα τέχνης, η περιουσία του Αλέν Ντελόν περιλαμβάνει φυσικά τα δικαιώματα από τις ταινίες του, αλλά και τα προϊόντα με την επωνυμία του από ρούχα μέχρι γυαλιά, αρώματα, τσάντες κ.τ.λ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Monde» τους τελευταίους μήνες η διαμάχη αυτή με «πρωταγωνιστές» τα τρία παιδιά του Αλέν Ντελόν, τον μικρότερο γιο του Αλέν – Φαμπιάν, τη μοναχοκόρη του Ανούσκα και τον μεγαλύτερο γιο του, Άντονι, κορυφώθηκε.