Στέφανος Τσιτσιπάς: Του έφερε γούρι η απουσία του πατέρα του – Άλλαξε προπονητή και επέστρεψε στις νίκες

Νίκησε 2-1 με ανατροπή!

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Στέφανος Τσιτσιπάς: Του έφερε γούρι η απουσία του πατέρα του – Άλλαξε προπονητή και επέστρεψε στις νίκες

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο πρώτο του παιχνίδι μετά το επαγγελματικό «διαζύγιο» με τον πατέρα και πρώην προπονητή του, Απόστολο Τσιτσιπά. Ο Έλληνας τενίστας εμφανίστηκε με νέο πρόσωπο στο box του, τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Χατζηνικολάου, και κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ (4-6, 6-4, 6-3) επί του Γερμανού Γιαν Στρουφ στο Cincinnati Open, επιδεικνύοντας εξαιρετική απόδοση, ιδιαίτερα στο τρίτο και καθοριστικό σετ. Αυτή η νίκη τον οδήγησε στους «32» της διοργάνωσης, αποδεικνύοντας πως η αλλαγή στον προπονητικό του επιτελείο ίσως ήταν αυτό που χρειαζόταν για να ανακτήσει τη φόρμα του. Η θέση που κατείχε άλλοτε ο πατέρας του έμεινε κενή.

Δείτε επίσης: Στέφανος Τσιτσιπάς: Απών από τα γενέθλιά του ο πατέρας του - Η έκπληξη της μητέρας του και της συντρόφου του

Πώς έφτασε στη νίκη ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Στέφανο να χάνει το πρώτο σετ, καθώς ο Στρουφ εκμεταλλεύτηκε ένα μπρέικ στο 9ο γκέιμ και πήρε το σετ με 6-4. Στο δεύτερο σετ, αν και ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με μπρέικ, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να ισοφαρίσει το ματς με 6-4. Στο τρίτο και τελευταίο σετ, ο Έλληνας τενίστας έδειξε την αποφασιστικότητα του, κερδίζοντας με 6-3 και εξασφαλίζοντας τη νίκη.

Η απόφαση του Τσιτσιπά να απομακρύνει τον πατέρα του από τη θέση του προπονητή δεν ήταν εύκολη, αλλά φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ο Δημήτρης Χατζηνικολάου είναι προσωρινά στο πλευρό του και ακόμα βρίσκεται σε αναζήτηση νέου τεχνικού. Ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου θα είναι είτε ο Τζακ Ντράπερ είτε ο Χάουμε Μουνάρ, με τον Έλληνα τενίστα να ελπίζει σε ακόμα μία νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στον στόχο του.