Φωτιά στην Αττική - Αθηναΐς Νέγκα: «Ο σπιτονοικοκύρης με αυτοθυσία έσωσε το σπίτι μου…»

«Κάποια άλλα δίπλα κάηκαν»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/athinaisnega
Instagram/athinaisnega

Την αποτίμηση της ζημιάς από τη φωτιά που έκαψε τα τελευταία 24ωρα μεγάλα τμήματα της βορειοανατολικής Αττικής έκανε η Αθηναΐς Νέγκα. Η δημοσιογράφος βρισκόταν σε διακοπές και επέστρεψε, χθες 12 Αυγούστου, για να αντικρίσει το σπίτι της μέσα στις στάχτες.

Ευτυχώς για εκείνη, γλίτωσε τα χειρότερα, καθώς αναφέρει πως ο σπιτονοικοκύρης της έσωσε την κατοικία της και περιόρισε όσο γινόταν τις υλικές ζημιές. Ωστόσο ορισμένοι γείτονές της δεν ήταν τόσο τυχεροί και έχασαν τα σπίτια τους, ενώ το καταπράσινο φυσικό τοπίο που περιέβαλε το σπίτι της Αθηναΐδας Νέγκα χάθηκε στις φωτιές που έκαψαν την Αττική. Όπως τόνισε, θα μείνει πλέον μόνο σαν μία ανάμνηση

Δείτε επίσης: "Χείμαρρος" η Τζούλια Νόβα: «Έλεγα να μην ανεβάσω κάποιες στιγμές που ζήσαμε στην πυρκαγιά αλλά νιώθω τόσο θυμό που...»

Η αποτίμηση της Αθηναΐδας Νέγκα μετά τις φωτιές στην Αττική

Η δημοσιογράφος δημοσίευσε στιγμιότυπα από την καμένη περιοχή κοντά στο σπίτι της και έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο σπιτονοικοκύρης με αυτοθυσία έσωσε το σπίτι μου. Κάποια άλλα δίπλα κάηκαν. Το απόγευμα που επιστρέψαμε να βοηθήσουμε, σβήναμε τις εστίες που ακόμα έκαιγαν με μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό γιατί νερό τρεχούμενο δεν υπήρχε. Κομμένο το ρεύμα, ούτε λόγος για τηλέφωνο.

Τουλάχιστον τα παιδιά μου θα έχουν αναμνήσεις από τη Νέα Πεντέλη όπως κάποτε ήταν και θα πρέπει να τις κρατάμε ζωντανές, να λέμε ευτυχώς δεν καήκαμε εμείς, τα ζώα μας, το σπίτι. Σίγουρα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα, ελπίζω η αποκατάσταση να είναι γρήγορη, δεν έγιναν όλα όπως έπρεπε και πάντα θα πρέπει να μας μένει γνώση και εμπειρία.

Τέτοιες φωτιές δεν προλαμβάνονται με αντιπυρικά μέτρα, με το να κουτσουρεύουμε δέντρα, είδαμε πρωτοφανή φαινόμενα, να καίγονται σπίτια και τα πεύκα στον κήπο να μένουν ανέπαφα. Αποθήκες με ξυλεία ναι καίγονται ανεξέλεγκτα σε κατοικημένες περιοχές, οφείλουμε να γίνουμε διορατικότεροι, πιο αποτελεσματικοί επί της ουσίας».

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Αθηναΐς Νέγκα: