Φωτιά στην Αττική: «Κλείστε το το ρημάδι να τελειώνουμε» - "Κατακλυσμός" οργής στο X/Twitter

Οι αντιδράσεις των πολιτών για τη νέα καταστροφή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτιά στην Αττική: «Κλείστε το το ρημάδι να τελειώνουμε» -

Η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή του Βαρνάβα καίει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και πλέον έχει φτάσει μέχρι το Χαλάνδρι, απειλώντας ακόμη περισσότερες περιοχές. Για άλλο ένα καλοκαίρι οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να καταφέρουν, μαζί με εθελοντές, να σώσουν τους κατοίκους, τις περιουσίες τους και τις δασικές εκτάσεις, χωρίς ξεκούραση και τα απαραίτητα εφόδια.

Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί με φωτογραφίες και βίντε από τις προσπάθειες που γίνονται, τις στιγμές που ζώα που τριγυρνούν χαμένα και φοβισμένα μεταφέρονται μέσα στα χέρια τους σε διάφορα καταφύγια και η συγκίνηση είναι τεράστια. Ωστόσο το ίδιο μεγάλη είναι και η οργή του κόσμου για την κατάσταση που επικρατεί, την οποία οι πολίτες εκφράζουν όλες αυτές τις ώρες στο X/Twitter.

Δείτε επίσης: «Ήταν καθαρός εμπρησμός, ακριβώς πίσω από το σπίτι μας, τα πυροσβεστικά ήταν έξω από βίλες...»

Οι αντιδράσεις του κόσμου στο X/Twitter για την φωτιά στν Αττική

Έξι χρόνια μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, όπου 104 συνάνθρωποί μας κάηκαν ζωντανοί, ο άνθρωπος που ξεκίνησε την τραγωδία βάζοντας φωτιά σε ξερόχορτα της αυλής του, είδε το δικό του σπίτι και τους κόπους 30 χρόνων να καίγονται.

Στις φλόγες τυλίχθηκε στο Νταού Πεντέλης το σπίτι του άνδρα που καταδικάστηκε ως υπαίτιος για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι πριν από έξι χρόνια, με την κάμερα του STAR και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Γύγο να βρίσκεται στο σημείο.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Πεντέλη: Ρεπόρτερ του STAR σώζει σκυλάκι από την πύρινη κόλαση

Ο άνδρας μίλησε στην κάμερα, σημειώνοντας ότι το σπίτι του βρισκόταν στην περιοχή και ότι κάηκε από την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην Αττική. «Δεν έχω λόγια, δεν το περιμέναμε αυτό. Μας έδιωξε το 112. Είναι δικό μου αυτό το σπίτι, το είδα και είπα πως “πήρε φωτιά”», ανέφερε μεταξύ άλλων εμφανώς αναστατωμένος.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του STAR, ο άνδρας καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση πρωτόδικα και τώρα περιμένει το Εφετείο. Οι ρεπόρτερ μίλησαν και με γείτονές του, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν συμπόνοια απέναντί του. «Αυτός ο κύριος έβαλε φωτιά με 10 μποφόρ αέρα. Είχαμε ξυπνήσει μέσα στην φωτιά», «Από αυτόν ξεκίνησε η φωτιά που έκαψε τόσους ανθρώπους», σημείωσαν στην κάμερα.