Αυτοί οι 5 άντρες βρίσκονται πιο χαμηλά στη λίστα Forbes των 50 πιο πλούσιων Ελλήνων

Η αξία των εταιρειών τους ξεπερνά κάθε φαντασία

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency

Πριν από λίγους μήνες παρουσιάστηκε η λίστα Forbes με τους 50 πιο πλούσιους Έλληνες εφοπλιστές. Στην πρώτη θέση βρίσκεται γυναίκα (δείτε εδώ ποια είναι και με τι ασχολείται), στις επόμενες τέσσερις υπάρχουν γνωστά ονόματα, ενώ στις πέντε τελευταίες βρίσκονται μόνο άντρες. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί!

Αυτοί είναι οι τελευταίοι πιο πλούσιοι Έλληνες στη λίστα Forbes

Στην 46η θέση βρίσκεται ο Γιάννης Δράγνης, ο οποίος είναι CEO του Goldenport Group. Ο συγκεκριμένος όμιλος δραστηριοποιείται στο υγρό και ξηρό φορτίο στην ποντοπόρο ναυτιλία, αλλά και στον θαλάσσιο τουρισμό μέσω της Golden Yachts. Ο στόλος του αξίζει 567,5 εκατομμύρια δολάρια.

Στην 47η θέση έρχεται η Πολυμετοχική, μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 2008 από µια οµάδα επαγγελµατιών µε διακεκριµένη σταδιοδροµία στη ναυτιλία και τη διαπραγµάτευση εµπορευµάτων, η οποία πλέον διαχειρίζεται πάνω από 50 πλοία τα τελευταία 45 χρόνια. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα αναφέρονται, στους µετόχους της περιλαµβάνεται και ο εφοπλιστής Άλεξ Τοµάζος, ο οποίος διαθέτει έναν στόλο από 24 δεξαµενόπλοια, µέσης ηλικίας κάτω των 12 ετών.

48ος έρχεται ο Γιώργος Χατζής, ο οποίος είναι ιδρυτής της Newport, που δημιουργήθηκε το 2004 και στον στόλο της βρίσκονται πλοία τύπου handysize. H εταιρεία ειδικεύεται στον τοµέα των χύδην ξηρών φορτίων, µε ιδιαίτερη έµφαση στη µεταφορά σιτηρών, όπως το σιτάρι και το κριθάρι.

Ακολουθεί στη 49η θέση Γιώργος Γιουρούκος, ο οποίος μετρά σχεδόν 30 χρόνια παρουσίας στη ναυτιλιακή αγορά και έχει διαγράψει μία αξιόλογη πορεία τόσο στο ξηρό φορτίο όσο και στα containerships. Είναι συγκεκριμένα ιδρυτής της Τechnomar Shipping και πρόεδρος της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο Global Ship Lease. Την περασμένη χρονιά προχώρησε στην αγορά 23 πλοίων, η συνολική αξία των οποίων αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο σε δολάρια.

Τελευταίος, στην 50η θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Δαλακούρας. Είναι γιος του Γιώργου Δαλακούρα, εφοπλιστή, πολιτικού και ποδοσφαιρικού παράγοντα, πρώην Διοικητή του Αγίου Όρους, και ασχολείται κυρίως µε τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα.

TAGS