O Γιάννης Βαρδής θυμάται συγκινημένος τον πατέρα του: «Χρόνια πολλά, η μνήμη σου αιωνία Αντώνη»

«7/8 ο δρόμος άδειος, τα παράθυρα ανοιχτά, στα ηχεία ο Αντώνης τέρμα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Σαν σήμερα (7/8), πριν από 76 χρόνια, γεννήθηκε ο μεγάλος ερμηνευτής και συνθέτης Αντώνης Βαρδής. Μπορεί να έφυγε στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο δεν ξεχάστηκε από τους ανθρώπους που τον γνώρισαν και κυρίως από τα παιδιά του, Γιάννη και Καλλιστώ.

Ο γιος του καλλιτέχνη, Γιάννης Βαρδής θέλησε να εκφράσει πόσο του λείπει ο πατέρας του σε αυτή τη μεγάλη μέρα, να του ευχηθεί «χρόνια πολλά» και να τονίσει ότι παραμένει ακόμα στη μνήμη του μέσα απ' τα τραγούδια του και τις στιγμές που έζησαν μαζί.

Δείτε επίσης: Ο Γιάννης Βαρδής απαντάει για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, την Χριστίνα Μαραγκόζη και την Φιλοθέη Μωβ

Οι αναρτήσεις του Γιάννη Βαρδή για τον πατέρα του Αντώνη

Ο Γιάννης Βαρδής δημοσίευσε φωτογραφία του πατέρα του γράφοντας την ημερομηνία της γέννησής του, ενώ μέσα από μια δεύτερη ανάρτηση έγραψε: «7/8 ο δρόμος άδειος. Τα παράθυρα ανοιχτά, στα ηχεία ο Αντώνης τέρμα. Κάτι οδηγοί κορνάρουν φιλικά. Χρόνια πολλά, η μνήμη σου αιωνία Αντώνη».

Δείτε τις αναρτήσεις του:

Ανάρτηση Γιάννη Βαρδή
Ανάρτηση Γιάννη Βαρδή

Τι δήλωνε για τη συναυλία στη μνήμη του πατέρα του στο Καλλιμάρμαρο

Με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του Αντώνη Βαρδή, ότι δεν ήθελε να γίνει συναυλία στο όνομά του, όταν φύγει από τη ζωή, ο Γιάννης Βαρδής απαντούσε σχετικά: «Είχε δηλώσει: "Όταν φύγω από τη ζωή, αν πουν στα παιδιά μου να γίνει συναυλία στο όνομά μου, δεν θέλω να την κάνουν". Αλλά υπάρχει μεγάλη ιστορία πίσω από αυτή την απάντηση. Το 2006 ήθελε να κάνει μια συναυλία στο ΣΕΦ, είχαμε βγάλει την αφίσα, είχε διαλέξει και τους καλλιτέχνες, αλλά κάποιοι του γύρισαν την πλάτη... Εκεί άρχισε λίγο να θυμώνει. Πηγαίναμε σε εκπομπές στην τηλεόραση, ηχογράφησε ένα τραγούδι που ήταν να κυκλοφορήσει τότε και λεγόταν «Μία συναυλία ακόμα», όπου συμμετείχαν όλοι: Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Πάριος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Πασχάλης Τερζής, ο Αντώνης Ρέμος, ο ίδιος κι εγώ.

Την ίδια περίοδο είχαμε αποφασίσει να του κάνουμε ένα αφιέρωμα στην εκπομπή «Στην Υγειά μας». Πάλι πήρε τηλέφωνο κάποιους καλλιτέχνες, και πάλι κάποιοι του γύρισαν την πλάτη... Τότε θύμωσε πάρα πολύ και εν βρασμώ, ενώ ήταν όλα έτοιμα, αποφάσισε να ακυρώσει τα πάντα και τρεις μέρες μετά δήλωσε αυτό. Ο πατέρας μου ήταν ένας έντονος άνθρωπος, πολλές φορές δεν φίλτραρε αυτό που έλεγε, αλλά αποκλείεται να μην ήθελε να γίνει η συναυλία. Αλλιώς για ποιο λόγο έκανε όλα αυτά που προανέφερα;», σημείωνε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βαρδής.