Πέτρος Φιλιππίδης: Επέστρεψε στα social media - Η πρώτη ανάρτηση που έκανε στο Instagram

Τι ανέβασε;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ο Πέτρος Φιλιππίδης επέστρεψε στο Instagram μετά τις καταγγελίες εις βάρος του και τα δικαστήρια που ακολούθησαν. Μετά από πάρα πολύ καιρό αποχής ο ηθοποιός έκανε την πρώτη ανάρτηση στο προφίλ του.

Η ανάρτηση του Πέτρου Φιλιππίδη στο Instagram

Ο Πέτρος Φιλιππίδης λοιπόν, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μια φωτογραφία από παράσταση στην οποία συμμετείχε στο θέατρο. Μάλιστα, έβαλε και link στο στόρι που έκανε το οποίο οδηγούσε σε ένα βίντεο στο Youtube όπου υπάρχει απόσπασμα από την ίδια παράσταση.

Πολλοί θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν την κίνησή του αυτή ως μια έμμεση ανακοίνωση της επιστροφής του στο θέατρο, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο (δείτε τις τελευταίες δηλώσεις που είχε κάνει).

Πέτρος Φιλιππίδης ανάρτηση Instagram

Το χρονικό των καταγγελιών εναντίον του

Στις αρχές του 2021 τρεις γυναίκες ηθοποιοί, η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ζήτησαν την οριστική διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με καταγγελία από κοινού για ανάρμοστη συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας ως σκηνοθέτης, στα πλαίσια του ελληνικού #metoo. Στον απόηχο των παραπάνω καταγγελιών, η ΕΡΤ προέβη άμεσα στη διακοπή της συνεργασίας της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο", με το να τον απομακρύνει από τον ρόλο που είχε ο ίδιος στο συγκεκριμένο έργο. Σε καταγγελία στο Σ.Ε.Η. προέβη επίσης ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου για τη βίαιη συμπεριφορά και ξυλοδαρμό του Πέτρου Φιλιππίδη σε βάρος του, κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Φον Δημητράκης» που είχε ανέβει την διετία 2013-2015.

Στις 28 Μαρτίου 2022 ξεκίνησε η δίκη, όπου ο ηθοποιός κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δύο απόπειρες βιασμού. Στις 8 Φεβρουαρίου 2023 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή για τις δύο απόπειρες βιασμών και αφέθηκε ελεύθερος. Έκτοτε απέχει τόσο από το θέατρο όσο και από τη δημόσια ζωή γενικότερα, εν αναμονή της έκβασης της έφεσης που έχει υποβάλλει