Αλέξανδρος Τσουβέλας: Κάνει αγωγή για σχόλια στα social – Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

«Δεν το ανέχομαι, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να κάνουν κακό στον εαυτό τους...»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Μέσα από ανάρτησή του στα social media ο Αλέξανδρος Τσουβέλας ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον ορισμένων προφίλ που τον προτρέπουν να αυτοκτονήσει. Όπως τόνισε, μπορεί ο ίδιος να μην έχει κάνει τέτοιες σκέψεις, ωστόσο είναι θέμα χρόνου μέχρι κάποιος άτυχος χρήστης να κάνει κακό στον εαυτό του μετά από συνεχές bullying.

O Αλέξανδρος Τσουβέλας μίλησε ζωντανά σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή Summer’s Cool και ξεκαθάρισε τους λόγους που αποφάσισε τώρα να προβεί σε αυτές τις ενέργειες, παρότι πρόκειται (δυστυχώς) για σύνηθες φαινόμενο.

Δείτε επίσης: Αλέξανδρος Τσουβέλας: «Κάθε μέρα μας βρίζουν, μας λένε άχρηστους και να πεθάνουμε»

«Δεν το κάνω για μένα, το έγραψα και επεξηγηματικά. Γενικά δεχόμαστε άσχημα σχόλια όπως “είσαι άχρηστος” αλλά δεχόμαστε και σχόλια που σε προτρέπουν να κάνεις άσχημα πράγματα, του τύπου “πήδα από το μπαλκόνι να ησυχάσουμε”. Αυτό ήταν το τελευταίο σχόλιο για το οποίο αποφάσισα να κινηθώ νομικά μαζί με την δικηγόρο μου, την κ. Μαρμάνη», δήλωσε αρχικά ο Αλέξανδρος Τσουβέλας.

Ο λόγος που κινήθηκε νομικά ο Αλέξανδρος Τσουβέλας

«Δεχόμαστε κάθε μέρα τέτοια σχόλια, με το πρόσχημα ότι “είσαι δημόσιο πρόσωπο και πρέπει να το ανέχεσαι”. Δεν το ανέχομαι. Όλοι οι άνθρωποι είναι δημόσια πρόσωπα. Μπορώ να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου, αλλά ενδεχομένως κάποιο παιδί να μην μπορεί να το διαχειριστεί και άνθρωποι να έχουν κάνει κακό στον εαυτό τους από τέτοια σχόλια. Ένας κάθε φορά θα την πληρώνει», συμπλήρωσε σχετικά ο standup comedian.

«Δεν καταλαβαίνω πώς πάντα αυτοί που έχουν κάποιο πρόβλημα πάνε πάντα προς την κακή πλευρά. Δεν με πείραξε πάρα πολύ, ήμουν πολύ ήρεμος αλλά πήρα τη δικηγόρο μου και της είπα “θέλεις να ασχοληθείς λίγο με αυτό;”», ανέφερε κλείνοντας ο Αλέξανδρος Τσουβέλας.