Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Έχασε το μετάλλιο για 2 εκατοστά ο Απόστολος Χρήστου: «Στεναχωρέθηκα γιατί ήμουν πολύ κοντά»

«Δεν μου αρκεί η τέταρτη θέση»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Έχασε το μετάλλιο για 2 εκατοστά ο Απόστολος Χρήστου: «Στεναχωρέθηκα γιατί ήμουν πολύ κοντά»

Την υψηλότερη θέση που κατέκτησε Έλληνας κολυμβητής σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων κατέκτησε ο Απόστολος Χρήστου με επίδοση 52.41, ωστόσο είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα για τον Έλληνα πρωταθλητή. Μόλις για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό των 100μ. με τον Αμερικανό Ράιαν Μέρφι να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο με 52.39!

Το χρυσό κατέκτησε ο Ιταλός Τομάς Τσεκόν με 52.00 και δεύτερος ο Κινέζος Ζιάο Σου. Μέχρι σήμερα ο Απόστολος Χρήστου έχει κατακτήσει εννιά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις της κολύμβησης και έδειξε αποφασισμένος να προσθέσει στη συλλογή του και ένα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο δεν τα κατάφερε.

Συγκινητική η προσπάθεια του Απόστολου Χρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε καλά το πρώτο 50αρι, αλλά παρόλο που ανέβασε ρυθμό στα τελευταία μέτρα, ο Αμερικανός Ράιαν Μέρφι, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα, αποδείχθηκε πιο γρήγορος...

«Στεναχωρέθηκα γιατί ήμουν πολύ κοντά... Ήξερα ότι ανάμεσα σε εμάς τους τέσσερις θα κρινόταν τα μετάλλια. Ήταν στο νήμα, αυτό με στενοχωρεί μόνο. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, δεν είχα παραπάνω δύναμη. Δεν μου αρκεί η τέταρτη θέση, έβαλα στόχο να κατακτήσω ένα μετάλλιο, που φάνηκε ότι το “είχα”, αλλά το έχασα για πολύ λίγο. Δεν μου λέει τίποτα η τέταρτη θέση. Τώρα δεν ξέρω, θα κάνω ένα διάλειμμα θα ηρεμήσω λίγο και θα δω τι θα κάνω», δήλωσε ο Απόστολος Χρήστου, εμφανώς απογοητευμένος μετά τον τελικό.