Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Στέφανος Τσιτσιπάς: «Το toilet break με βοήθησε να δω το παιχνίδι με άλλη ματιά»

Οι πρώτες δηλώσεις μετά τη νίκη του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Στέφανος Τσιτσιπάς: «Το toilet break με βοήθησε να δω το παιχνίδι με άλλη ματιά»

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024, καθώς επικράτησε του Βέλγου Ζιζού Μπεργκς με 2-1 σετ. Στις πρώτες του δηλώσεις στην ΕΡΤ, ο Έλληνας τενίστας στάθηκε στις δυσκολίες του δεύτερου σετ, καθώς και στον τρόπο που επανήλθε για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

«Ένιωσα ότι στην αρχή του αγώνα μπήκα περισσότερο νευρικός από ό,τι έχω συνηθίσει. Είχα την αίσθηση στον αγώνα ότι η μπάλα μου δεν ήταν τόσο βαριά όσο συνήθως και χρειάστηκε να δουλέψω σκληρά για να κερδίσω πόντους. Ήταν πολύ διαφορετικό από ό,τι θυμόμουν στο Roland Garros και διατηρούσε άλλη ποιότητα, σκεφτόμουν ότι φεύγει πιο αργά από τη ρακέτα μου, δεν έχει αυτή την ισχύ που ψάχνω και ήταν πολύ αγχωτικό όλο αυτό», δήλωσε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Και συμπλήρωσε σχετικά: «Προσπαθούσα να βρω λύσεις να το αλλάξω αυτό γιατί ο αντίπαλος ήταν συνεχώς πάνω από την μπάλα και διατηρούσε τον έλεγχο του πόντου!».

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στο γήπεδο για χατίρι της Σάκκαρη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα - Τι έκαναν όταν τους έδειξε η κάμερα

Πώς αντέδρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το δύσκολο δεύτερο σετ

Μετά το πρώτο σετ ο Έλληνας τενίστας έδειξε να δυσκολεύεται στον αγώνα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024. «Θα ήταν πολύ δύσκολο αν δεν είχα κερδίσει το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ έβγαλε ένα πολύ καλό παιχνίδι και δεν κατάφερα να έρθω καν κοντά σε αυτό, ένιωθα ότι ήμουν συνεχώς στο πίσω πόδι και ότι η μπάλα μου δεν είχε ενέργεια. Ένιωθα ότι αμύνομαι, ότι παίζω παθητικά. Το break που πήρα στο τρίτο σετ να πάω στην τουαλέτα, να καθαρίσω το μυαλό μου, ώστε να ξαναμπώ φρέσκος με βοήθησε να δω το παιχνίδι με διαφορετική οπτική, μία άλλη ματιά», σημείωσε σχετικά με τον τρόπο που επανήλθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Μόλις μπήκα είπα θα αλλάξω τα πάντα και πώς θα βρει στον αγώνα. Κατέβασα τα κιλά της ρακέτας μου και ένιωθα ότι είχα μεγαλύτερη ευκολία να δημιουργήσω δύναμη και να πιέσω. Με βοήθησε περισσότερο ψυχολογικά, ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω τόσο μεγάλη ενέργεια για να δημιουργήσω μία μεγάλη ευκαιρία», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Στέφανος Τσιτσιπάς.