Θανάσης Βέγγος: Έφυγε "αθόρυβα" από τη ζωή η σύζυγός του - Όλη η αλήθεια

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Θανάσης Βέγγος ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ακόμη και σήμερα προκαλεί γέλιο με τις ταινίες του και ο κόσμος τον μνημονεύει για το χιούμορ του και τις στιγμές που έχει χαρίσει στα τόσα χρόνια της καριέρας του.

Όσο διάσημος κι αν ήταν, όμως, δεν έχουν μαθευτεί πολλά για την προσωπική του ζωή στο ευρύ κοινό. Γνωρίζουμε πως την εποχή που γυριζόταν "Ο δράκος", το 1956 περίπου, παντρεύτηκε τον έρωτά του, την Μίνα Καρύδη. Μαζί της απέκτησε δύο γιους, τον Βασίλη και τον Χάρη.

Η αλήθεια για την σύζυγο του Θανάση Βέγγου

Και ενώ μόλις πριν από μερικές εβδομάδες αποκαλύφθηκε η αλήθεια για τον θάνατό του και την σορό του, ρεπορτάζ του Νίκου Νικόλιζα και της εφημερίδας Espresso έφερε άλλο ένα "μυστικό" στη φορά. Εκείνος έφυγε από τη ζωή το 2011, αλλά η σύζυγό του, Ασημίνα, όπως ήταν το κανονικό της όνομα, άφησε την τελευταία της πνοή πριν από ένα χρόνο, το 2023, και δεν το γνώριζε κανείς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα παιδιά του ζευγαριού ήθελαν να κρατήσουν αυτή την τόσο ευαίσθητη είδηση για τον εαυτό τους και προτίμησαν να μην ανακοινώσουν τον θάνατό της. Πραγματοποίησαν, λοιπόν, την αποτέφρωσή της στη Ριτσώνα σε κλειστό κύκλο και η τέφρα της, όπως και του Θανάση Βέγγου, βρίσκεται στο σπίτι όπου έζησαν όλα αυτά τα χρόνια και "έχτισαν" τις αναμνήσεις τους με την οικογένειά τους.

Δείτε επίσης: Το άγνωστο περιστατικό στο θάλαμο με τον Θανάση Βέγγο νεκρό δίπλα του - Σοκάρει η αποκάλυψη του Δημήτρη Πιατά

Η Ασημίνα Βέγγου, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει μετά τον θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού και λατρεμένου της συζύγου είχε δηλώσει: «Με τον Θανάση μου περάσαμε πολλές πίκρες εκείνα τα χρόνια. Ο Θανάσης Βέγγος έφαγε πολύ κυνήγι. Δούλεψε όμως σκληρά, πάλεψε, αγωνίστηκε και δεν κατάφεραν οι τοκογλύφοι να μας πάρουν το σπίτι και το θέατρο».

Θανάσης Βέγγος σύζυγος