Βαρύς θρήνος για τον Αργύρη Πανταζάρα

Ολόκληρη η οικογένειά του πενθεί

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Αργύρης Πανταζάρας
Instagram / Αργύρης Πανταζάρας

Ανείπωτος θρήνος έχει σκορπιστεί τις τελευταίες ώρες στην εγχώρια showbiz. Μετά τις δύσκολες ώρες που περνά η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου (δείτε εδώ τι έχει συμβεί), ανακοινώθηκαν τα δυσάρεστα για τον Αργύρη Πανταζάρα. Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα της Μαγνησίας, «Ταχυδρόμος», ο πατέρας του ηθοποιού έφυγε από τη ζωή.

Ο ίδιος βυθίστηκε στο πένθος, όπως και τα τρία αδέρφια του, αλλά και η μητέρα του, που έμειναν πίσω. Ο Κωνσταντίνος Πανταζάρας, όπως ονομαζόταν, ήταν καθηγητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μόλις πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του πατέρα του Αργύρη Πανταζάρα

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του. Οι συγγενείς και οι φίλοι του θα συγκεντρωθούν για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία την Κυριακή 28 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας του Νοσοκομείου Βόλου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Δείτε επίσης: Σίσσυ Τουμάση: «Με μεγάλωσα μόνη μου» – Η ξαφνική απώλεια της μητέρας της και η νέα οικογένεια στο πλευρό του Αργύρη Πανταζάρα

Αργύρης Πανταζάρας θάνατος πατέρα

Ποιος είναι ο Αργύρης Πανταζάρας

Ο Αργύρης Πανταζάρας γεννήθηκε στον Βόλο , στις 14 Οκτωβρίου 1988. Είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης με έδρα την Ελλάδα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Το 2016 ο Αργύρης Πανταζάρας κέρδισε το θεατρικό βραβείο “Δημήτρης Χορν” για την καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού με τρεις υποψηφιότητες για τον ρόλο του τρελού («Βασιλιάς Ληρ»), για τον ρόλο του Έκτορα («Ρήσος» του Ευριπίδη) και για τον μονόλογο «ΑΩ» σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου (3.000 ευρώ), το διέθεσε σε ανθρωπιστική βοήθεια, δηλώνοντας: «Μακάρι με αυτά τα χρήματα να ξαναέφτιαχνα μια πατρίδα για τους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους της χώρας μας».

Είναι γνωστός για το ρόλο του Johnny με υποψηφιότητα καλύτερης ερμηνείας Β’ ανδρικού ρόλου στην πολυβραβευμένη ταινία Digger, η οποία ήταν η επίσημη πρόταση της Ελλάδας για τα Βραβεία Αμερικάνικης Ακαδημίας- Oscar.

Είναι επίσης γνωστός για τις ερμηνείες του στο θέατρο ως Μεφιστοφελής («Φάουστ» του Γκαίτε) και ως Γουίνστον Σμιθ («1984» του Τζορτζ Όργοουελ), και τον ρόλο του Τρελού στον Βασιλιά Ληρ του Ο.Σαίξπηρ.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές όπως «10η εντολή» «Το Κόκκινο Ποτάμι» (2019), «Άγριες Μέλισσες» «Οι Ήρωες του 1821» και «Σασμός». «Φλόγα και Άνεμος »« Ο Παράδεισος Των Κυριών» και Το 2024 Ο Σκαραβαίος στο Επεισόδιο: Ο δράκος του χωριού στο Alpha.

Το 2015 ίδρυσε την Εταιρία Θεάτρου «momentum» με σύμβολο τα φτερά των αγγέλων-αγγελιαφόρων, τιμώντας έτσι τους αγγελιαφόρους του αρχαίου δράματος.

Ολόκληρη η ονομασία της καλλιτεχνικής ομάδας είναι «momentum accelerated evolution» - «Ορμή επιταχυνόμενης εξέλιξης». Με βάση ένα θίασο καλλιτεχνών που παντρεύει το θέατρο, τον κινηματογράφο, τα εικαστικά.

Ακολούθησαν πετυχημένες παραστάσεις με βάση την σύνθεση κειμένων αρχαίου δράματος, όπως η «Μητρόπολη», όπου έλαβε χώρα στο Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο.

Έχει υπογράψει επίσης σκηνοθεσία, δραματουργία, σκηνικά, κοστούμια, και έχει εργαστεί και ως εικονογράφος - σκιτσογράφος σε παιδικό βιβλίο το «Κουκλόσπιτο του Αισώ».

Πηγή: Βικιπαίδεια