Ακρίτα κατά Πολίτη για την Παναγοπούλου: «Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι… ευαισθητοποιήθηκες μόνο για να υπερασπιστείς την κ. Γκραμπόφσκι»

Η έντονη συζήτησή τους για την εμφάνιση της δημοσιογράφου στο προεδρικό μέγαρο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα 50 χρόνια αποκατάστασης της Δημοκρατίας παρευρέθηκαν πολλά ονόματα από τον χώρο της πολιτικής, αλλά και της τηλεόρασης και οι εμφανίσεις τους σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως. Η Έλενα Ακρίτα, ωστόσο, στάθηκε στο ρούχο που επέλεξε να φορέσει η Κατερίνα Παναγοπούλου συγκεκριμένα, το οποίο κατέκρινε έντονα μέσα από ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook (δείτε εδώ).

Προχώρησε, μάλιστα, και σε μία δεύτερη ανάρτηση, κατά την οποία έγραφε: «Όταν δημοσιογράφος (όπως μαθαίνω τώρα, δεν βλέπω ποτέ ειδήσεις στο Μέγκα) φοράει κάθε χρόνο αποκλειστικά και μόνο τα ρούχα που σχεδιάζει η γυναίκα του πρωθυπουργού, τότε υπάρχει πολιτικό θέμα κι αφορά στην αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία της. (Αν είχε διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη θα τής έκανε δριμείες παρατηρήσεις. Αλλά αυτές οι εποχές περάσανε…)
Κι αυτό γιατί στην συγκεκριμένη δεξίωση εκπροσωπεί - και δη στη γιορτή της Δημοκρατίας - το Μέσον στο οποίο εργάζεται κι όχι τον εαυτό της. Στη ζωή της μπορεί να φοράει ό,τι θέλει και κανείς δεν έχει δικαίωμα να την κρίνει.

Εγώ βλέπετε, διδάχτηκα δημοσιογραφία από μεγάλους Δασκάλους όπως ο Γιάννης Καψής, ο Λέων Καραπαναγιώτης, ο Αλέκος Φιλιππόπουλος, ο Γιώργος Ρωμαίος κ.α. Άγνωστα ονόματα για σας, φωτεινοί φάροι για μας. Είχαμε την Ελένη Βλάχου της Καθημερινής, είχαμε τον Σεραφείμ Φυντανίδη στην Ελευθεροτυπία.
Οι περισσότεροι πετσωμένοι που «δημοσιογραφούν» σήμερα δεν θα περνούσαν ούτε το κατώφλι ιστορικών εφημερίδων. άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά.

Όσο για το αισθητικό σκέλος, όχι δεν μου αρέσει καθόλου, και ναι αγαπημένος μου σχεδιαστής είναι ο Βασίλης Ζούλιας απλώς τα ρούχα του είναι πολύ ακριβά. Καθένας με την αισθητική του. Και κάτι τελευταίο - γιατί το άκουσα κι αυτό. Δεν ζηλεύω τα νιάτα της. Τα δικά μου ζηλεύω».

Η αντίδραση της Χριστίνας Πολίτη στα σχόλια της Ακρίτα για την Κατερίνα Παναγοπούλου

Στα σχόλια αυτής παρενέβη, τότε, η Χριστίνα Πολίτη, λέγοντας:

«Με όλη την εκτίμηση που σου έχω, και ως μία από τις πρώτες που σχολίαζαν εμφανίσεις με το γάντι σε εβδομαδιαίο περιοδικό την εποχή που ήταν της μόδας το κράξιμο από όλους όσους κάνουν τους woke politically correct τώρα, να πω πως Zeus φοράνε πλέον όλες, πως αυτά τα σχόλια στην εποχή της κορεκτίλας ακόμα και για μένα είναι άτοπα, αφού η εποχή μας μαστίζεται από την κακογουστιά , ειδικά σε τηλεόραση και πολιτική..

Σαν multitasking γυναίκα στο χώρο τόσα χρόνια φυσικά και παρακολουθείς τον γνωστό αγώνα για στάτους, αναγνώριση, αναρρίχηση κλπ κλπ με όποιον τρόπο, praise be.. (και ένα τελευταίο.. η Μαρέβα, που σίγουρα δεν ασχολείται την γκαρνταρόμπα της όμορφης παρουσιάστριας, στην Κύπρο ήταν όντως υπέρκομψη με το μαύρο, και θα συμφωνούσε και ο Βασίλης Ζούλιας)».

Για να λάβει την εξής απάντηση από την Έλενα Ακρίτα: «Όταν ως δημοσιογράφος ανήκεις στην 4η εξουσία – που σημαίνει πως ελέγχεις τις άλλες τρεις – σε πολιτικής φύσεως δεξίωση δεν φοράς ρούχα της συζύγου του εκάστοτε πρωθυπουργού. Μόνο σε ιδιωτικές εκδηλώσεις όπου κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε κρίνει. Καλώς όρισες πάντως στον σχολιασμό εδώ, χρόνια έχουμε να σε δούμε από τα μέρη μας κι έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι… ευαισθητοποιήθηκες μόνο για να υπερασπιστείς την κ. Γκραμπόφσκι».

«Δεν υπερασπίστηκα κανέναν. Έγραψα τη γνώμη μου για τα ρούχα. Τώρα είδα και τις υπόλοιπες αναρτήσεις σου. Στα ρούχα θα μείνω. Και μόνο γι’ αυτά θα επιστρέφω με χαρά», της απάντησε στο τέλος η Χριστίνα Πολίτη.

Εντωμεταξύ, η Έλενα Ακρίτα είναι σε κόντρα και με την Ελεονώρα Μελέτη - δείτε εδώ γιατί.

Πολίτη Ακρίτα σχόλια για Παναγοπούλου