Νίκος Οικονομόπουλος: «Ντρέπονται να κάνουν τον σταυρό τους! Ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες...» - Οι αντιδράσεις με τα λόγια του στη συναυλία του

«Και αν πούμε Πατρίδα - Θρησκεία - Οικογένεια, κάποιοι θα μας θωρήσουν αντιδημοκράτες, χουντικούς»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ο Νίκος Οικονομόπουλος έχει μιλήσει πολλές φορές για την πίστη του στον Θεό, ωστόσο κατά τη διάρκειας συναυλίας του θέλησε να κάνει άλλη μία αναφορά σε αυτό το θέμα, κάνοντας λόγο για το γεγονός πως πολλοί από όσους πιστεύουν έχουν κριθεί και αντιμετωπίζονται αρνητικά.

Η αναφορά του Νίκου Οικονομόπουλου για την πίστη στο Θεό

«Θέλω να ξέρετε πως, επειδή από πολλούς ακούγεται ότι η εκκλησία δεν βοηθάει, απλά εισπράττει, παίρνει λεφτά κλπ, επειδή εγώ γνωρίζω και έχω επισκεφθεί και έχω γνωρίσει πάρα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους, η εκκλησία ο μοναδικός σταθμός στη ζωή μας που βοηθάει πραγματικά τους ανθρώπους. Επειδή είστε οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι εδώ μέσα, να έχετε την πίστη σας, να αγαπάτε τον Χριστό, όπως κάνω και εγώ και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου. Είναι τιμή μας να υπηρετούμε και την Εκκλησία και τον Χριστό και θέλω να πω, όπως και τις υπόλοιπες φορές, η ομολογία πίστεως στις μέρες μας είναι πάρα πολύ δύσκολη για πολλούς.

Ντρέπονται να κάνουν το σταυρό τους, ντρέπονται να πούνε ότι πιστεύουν. Ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες, ντρεπόμαστε να πούμε ότι πιστεύουμε στην πατρίδα μας, στην οικογένειά μας. Και αν πούμε Πατρίδα - Θρησκεία - Οικογένεια, κάποιοι θα μας θωρήσουν αντιδημοκράτες, χουντικούς και όλα αυτά. Εγώ υποστηρίζω την πίστη μου, την θρησκεία. Την αγαπάω, αγαπάω τον Χριστό, αγαπάω την πατρίδα μου και αγαπάω και την οικογένεια», είπε χαρακτηριστικά και ξέσπασαν χειροκροτήματα στις κερκίδες.

Δείτε επίσης: Μια έγινε μοναχή και ένας είδε την εικόνα της Παναγίας να δακρύζει - 6 επώνυμοι Έλληνες που είναι βαθιά θρησκευόμενοι

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο έπαιξε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουλίου στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, Summer's Cool και η Μαριάντα Πιερίδη πήρε πρώτη τον λόγο και σχολίασε: «Γνωρίζοντάς τον, θέλω να πιστεύω ότι είναι μία ευαίσθητη στιγμή του και ότι εκείνη την στιγμή αισθάνθηκε έτσι αυθόρμητα την ανάγκη να τα πει. Σε αυτά που λέει δεν έχει σε όλα άδικο, μια χαρά τα λέει ο άνθρωπος, να' ναι καλά. Τα έχει πει πολλές φορές».

Δείτε επίσης: Κατερίνα Δαλάκα: «Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος...» - Ξέσπασε δημόσια για το δημοσίευμα περί σχέσης με τον Νίκο Οικονομόπουλο

«Την πίστη του προς τον Θεό την έχει εκφράσει πολλές φορές. Γενικά έχει κάνει δηλώσεις, οι οποίες πιο παλιά έχουν παρεξηγηθεί, γιατί φάνταζαν από μία άλλη εποχή. Το πατρίς - θρησκεία - οικογένεια ήταν μία χουντική φράση, την έχουν χρησιμοποιήσει και άνθρωποι που δεν είναι χουντικοί, γιατί είναι πράγματα ιερά, αλλά το ότι είχε συνδεθεί με μία εποχή "σκοτεινή" είναι γεγονός βέβαια. Δεν σημαίνει ότι όποιος το λέει πρεσβεύει και αυτό το πράγμα. Πώς και πού ένιωσε ότι ντρέπεται να κάνει τον σταυρό του και να πει ότι είναι Έλληνας; Με ποια αφορμή;», σημείωσε με την σειρά του ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

«Όταν εκφέρεις την άποψή σου, πρέπει να περιμένεις και την άποψη των άλλων από κάτω. Αυτή είναι μία ευαίσθητη στιγμή του Νίκου, επειδή τον ξέρω, σας το λέω ξανά. Δεν το κάνει για να ενοχλήσει ή διχάσει. Εγώ θα του πω και ένα μπράβο. Συγγνώμη αν ενόχλησα κανέναν», κατέληξε η παρουσιάστρια.