«Θα καιγόμουν ζωντανή! Γλίτωσα από τον καρκίνο και παραλίγο να πάω από έκρηξη» - Το δράμα αγαπημένης Ελληνίδας ηθοποιού

«Έχουν περάσει δύο χρόνια κι ακόμα δεν το έχω πιστέψει»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Μπορεί να γλίτωσε από τον καρκίνο τον οποίο νίκησε, αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός σώθηκε το τελευταίο λεπτό από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην πολυκατοικία που έμενε επί της οδού Αχαρνών όταν έγινε έκρηξη σε διαμέρισμα.

Η αποκάλυψη για το δράμα που έζησε Ελληνίδα ηθοποιός

«Θα καιγόμουν ζωντανή! Γλίτωσα από τον καρκίνο και παραλίγο να πάω από έκρηξη και φωτιά! Βρισκόμουν στον τρίτο όροφο και συζητούσα με έναν κύριο που είχε έρθει να ρωτήσει για ένα διπλανό διαμέρισμα. Κι ακούσαμε ένα «μπαμ», που τάραξε συθέμελα την πολυκατοικία. Έπιασα το κεφάλι μου κι άρχισα να φωνάζω "σεισμός", λίγα δευτερόλεπτα πριν λαμπαδιάσει το κτίριο», εξομολογήθηκε η Μάγδα Τσαγγάνη.

«Αυτός ο κύριος μας φώναξε "στην ταράτσα γρήγορα!", αν κατεβαίναμε όλοι στο ισόγειο θα ήμασταν νεκροί. Όπως ήμουν με τη ρόμπα, πηδήξαμε από τη μία ταράτσα στην άλλη και βγήκαμε στον δρόμο. Όταν με σηκώσανε για να με περάσουν στην ταράτσα της διπλανής πολυκατοικίας ήμουν σαν πεθαμένη. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα τις φλόγες, είχαν φτάσει μέχρι τον έκτο όροφο», περιέγραψε σοκαρισμένη η ηθοποιός.

Δείτε επίσης: «Έβαλα το αυτί μου στον τάφο του στο Μοναστήρι και...» - Το θαύμα που βίωσε η ηθοποιός, Μάγδα Τσαγγάνη

Μάγδα Τσαγγάνη

«Ζήσαμε την απόλυτη φρίκη. Ξέρεις τι είναι να μη φταις και να χάνεις το σπίτι σου; Όλα μου τα πράγματα έγιναν αποκαΐδια. Έχουν περάσει δύο χρόνια κι ακόμα δεν το έχω πιστέψει. Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός, νόμιζες ότι σείεται η γη», είπε στη Σίσσυ Μενεγάτου και την OnTime.

Σε άλλη συνέντευξη της σχετικά με την επόμενη ημέρα μετά την φωτιά, έχει αποκαλύψει: «Για αποζημίωση ούτε λόγος, ακόμα δεν έχει γίνει καν η δίκη. Ούτε έχω κάποια ελπίδα ότι θα πάρουμε χρήματα. Στην τόση ατυχία μου στάθηκα τυχερή, γιατί βρήκα ένα πολύ καλό σπιτάκι, πάνω από την οικογένεια του Μανώλη Τζαμπουνάκη που με φιλοξενούσε όλο αυτό το διάστημα. Ήμουν ζωντανή νεκρή. Κοιμόμουν μόνο για δυο ώρες. Έκλεινα τα μάτια μου και βρισκόμουν σε μια κόλαση.

Στο σπίτι που καταστράφηκε μπήκα μέσα μικρό παιδάκι το 1961, όταν το αγόρασε ο πατέρας μου. Εκεί μέσα ήταν όλη μου η ζωή και τώρα πια δεν έμεινε τίποτα. Και εκατομμύρια να κερδίσω η πληγή αυτή δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ. Σαν να μην φτάνει η έκρηξη, τους επόμεvoυς μήνες έγιναν στο σπίτι μου τρία πλιάτσικα. Μπήκαν μέσα Ρομά και τα έκαναν όλα άνω κάτω. Τα έσπασαν όλα».