Άννα Βίσση: Συγκινεί με την ανάρτησή της για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

Δεν έχει τραγουδήσει ποτέ στην Τουρκία

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/annavissiofficial
Instagram/annavissiofficial

«Δεν ξεχνώ» είναι το μήνυμα των ημερών, με τις μνήμες από την εισβολή στην Κύπρο να έρχονται ξανά στην επιφάνεια, με την θλιβερή επέτειο 50 χρονών. Ανάμεσα στους εκατοντάδες χιλιάδες που έζησαν τα γεγονότα από πρώτο χέρι είναι και η Άννα Βίσση. Η τραγουδίστρια ήταν τότε 17 ετών και όσα έζησε έχουν καταγραφεί ανεξίτηλα στη μνήμη της.

Ενδεικτικό είναι ότι ποτέ δεν έχει τραγουδήσει στην Τουρκία και έχει εξηγήσει τους λόγους: «Δεν είμαι άνθρωπος που κρατάει κλειστά τα μάτια του. Ούτε βέβαια ρατσίστρια, αλλά έχω ζήσει κάποια πράγματα και είναι μια κατάσταση που θέλω να σεβαστώ, πρώτα από όλα για την οικογένειά μου και για τη χώρα μου. Γιατί οικογένειά μου είναι και η Κύπρος», έλεγε χαρακτηριστικά η Άννα Βίσση στα Παραπολιτικά.

Δείτε επίσης: Άννα Βίσση – Η σχέση ζωής με τον Νίκο Καρβέλα, τα 51 χρόνια καριέρας και η φθορά που φέρνει ο χρόνος

Για να συμπληρώσει: «Είμαι σίγουρη ότι αυτό δεν θα ήθελα να το κάνω, γιατί θα στενοχωρήσω κόσμο και δεν μου πάει. Είναι ψυχολογικό όλο αυτό που μου συμβαίνει. Ξέρω ότι τα σύνορα ανοίγουν, πολλοί Κύπριοι πηγαίνουν από την άλλη πλευρά, διασκεδάζουν, όμως εγώ δεν ανήκω σε αυτούς που θα μπορούσαν να το κάνουν ελαφρά τη καρδία», συμπλήρωνε.

Η ανάρτηση της Άννας Βίσση για την εισβολή στην Κύπρο

Πριν από λίγες ώρες η Άννα Βίσση προχώρησε σε μία συγκινητική ανάρτηση για τα 50 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο. Φόντο η κυπριακή σημαία και διαφορά στιγμιότυπα με την τραγουδίστρια να την κρατάει, ενώ ακούγεται το τραγούδι «Γιασεμί» από τον δίσκο «Ω! Κύπρος» που είχε αφιερώσει στην πατρίδα της. Την ανάρτηση σχολίασαν και άλλοι Κύπριοι καλλιτέχνες, όπως ο Αντρέας Γεωργίου.

Η Άννα Βίσση επέστρεψε μάλιστα πρόσφατα στη Λάρνακα, όπου γεννήθηκε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά μαζί με τα εγγόνια της. Αυτές τις μέρες συνεχίζει την περιοδεία της με μεγάλη επιτυχία. Δείτε εδώ τι συνέβη στην πιο πρόσφατη συναυλία της.