Δέσποινα Βανδή: «Θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση με φόντο τον Κεμάλ Ατατούρκ», λέει ο δικηγόρος της

Κινείται νομικά η τραγουδίστρια;

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Χαμηλούς τόνους κρατάει η Δέσποινα Βανδή μετά την άρνησή της να τραγουδήσει στην προγραμματισμένη της συναυλία στο Τσεσμέ της Σμύρνης. Η καλλιτέχνιδα σκέφτεται πολύ προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις της, ωστόσο δεν κρύβει την ενόχλησή της για όσα συνέβησαν στη γειτονική χώρα, χωρίς τη συναίνεσή της.

Θυμίζουμε πως, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη συμφωνία, στην φιλανθρωπική συναυλία που διοργανώθηκε με την συνεργασία του Τουρκικού Ιδρύματος Παιδείας, αναρτήθηκε μπάνερ με τον Μουσταφά Κεμάλ. Όταν το είδε η Δέσποινα Βανδή ζήτησε να κατέβει, κρατώντας την καταγωγή της από τον Πόντο και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα συγκεκριμένα ζητήματα. Το αίτημά της δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον χώρο με γιουχαρίσματα.

Δείτε επίσης: Δέσποινα Βανδή: Τα "καρφιά" προς Μενδώνη - Η ανακοίνωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος για το περιστατικό στην Τουρκία

Η δήλωση του δικηγόρου της Δέσποινας Βανδή

Με μια δήλωσή του προς τα Μέσα, ο δικηγόρος της Δέσποινας Βανδή έδωσε τη δική του απάντηση για τον λόγο που η τραγουδίστρια αρνήθηκε: «Θέλω να δηλώσω ότι θα αποτελούσε προσβολή της ιστορικής μνήμης η εμφάνιση οποιοδήποτε Έλληνα καλλιτέχνη σε εκδήλωση με φόντο γιγαντοαφίσα σημαία του Κεμάλ Ατατούρκ. Πόσω μάλλον με την επέτειο 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο» ανέφερε η ανακοίνωση που προβλήθηκε στην εκπομπή «Summer’s Cool».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις φήμες που ήθελαν τη Δέσποινα Βανδή να κινείται νομικά κατά του Τούρκικου Ιδρύματος Παιδείας, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει.