Βασίλης Μπισμπίκης: Δύσκολες ώρες - Τι συνέβη στον ηθοποιό λίγο μετά το περιστατικό με την Βανδή στην Τουρκία

Τα πάνω κάτω με το πολυσυζητημένο ζευγάρι τη showbiz

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram
Instagram

Επίθεση δέχεται στα social media τις τελευταίες ώρες και ο σύντροφος της Δέσποινας Βανδή, Βασίλης Μπισμπίκης, μετά την κίνησή της να ακυρώσει προγραμματισμένη συναυλία της στο Τσεσμέ της Σμύρνης, επειδή από πίσω της ανέβασαν ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ (δείτε εδώ βίντεο από το τι ακριβώς συνέβη).

Κι ενώ ο ελληνικός λαός την αποθεώνει (δείτε εδώ τι γράφουν στο twitter), οι Τούρκοι την αποδοκιμάζουν με διάφορα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα στο instagram (δείτε εδώ τι της γράφουν). Η μπάλα, ωστόσο, φαίνεται πως πήρε και τον αγαπημένο της, Βασίλη Μπισμπίκη, του οποίου το προφίλ έχει γεμίσει, επίσης, τούρκικα σύμβολα και σημαίες.

Τα σχόλια στο προφίλ του Βασίλη Μπισμπίκη

«Αγαπητή Δέσποινα Βανδή και Ομάδα,

Αν οι γνώσεις σας για την ιστορία είναι περιορισμένες, επιτρέψτε μου να σας πω. Είμαστε τα παιδιά ενός έθνους του οποίου τα σύνορα χαράχτηκαν από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον μοναδικό διοικητή της Μεγάλης Επίθεσης που ξεκίνησε από την Άγκυρα στις 14 Αυγούστου. Μπορείτε να δείτε τα αγάλματά του στους δρόμους και τις λεωφόρους μας, τις φωτογραφίες του ακόμη και στα μπακάλικα της γειτονιάς μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί εκπλήσσεστε τόσο πολύ με τη σημαία ενός ανθρώπου που θα δείτε παντού όπου γυρίσετε το κεφάλι σας στην Τουρκία. Ειδικά η Σμύρνη, όπου ήρθατε για τη συναυλία, είναι μια τουρκική πόλη που είναι εξαιρετικά πιστή στις αρχές και τις αξίες του Ατατούρκ. Στη Σμύρνη, όπου έπεσε η τελευταία σφαίρα μετά την απελευθέρωση από την εχθρική κατοχή, ο Μουσταφά Κεμάλ, μπαίνοντας στο παλάτι Karşıyaka İplikçizade στις 10 Σεπτεμβρίου 1922, απευθύνθηκε στους ανθρώπους που ήθελαν ο Ατατούρκ να πατήσει την ελληνική σημαία που ήταν τοποθετημένη στις σκάλες, όπως έκαναν οι ατιμασμένοι διοικητές σας, ως εξής «Η σημαία είναι το σύμβολο και η τιμή της ανεξαρτησίας μιας χώρας. Δεν θα επαναλάβω το ίδιο λάθος, αφαιρέστε την αμέσως!» και διέταξε να αφαιρεθεί και μπήκε στο παλάτι. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι αυτή η ευγένεια είναι υπερβολική για εσάς. Σας ευχόμαστε να κολυμπήσετε πίσω στην Ελλάδα όπως έκαναν οι πρόγονοί σας στο παρελθόν και να μην ξαναπατήσετε ποτέ το πόδι σας σε τουρκικό έδαφος.», έχει γράψει ένας ενώ από κάτω πολλοί του βάζουν φωτογραφίες του Ατατούρκ.