Ευγενία Δημητροπούλου: «Η κόρη μου αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητά της ως προς το χρώμα, όχι κάτι άλλο...»

«Μετά “μπολιάζουμε” τα παιδιά μας με ρατσισμό»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Summer’s cool και τον δημοσιογράφο Ισίδωρο Φίκαρη, παραχώρησε η Ευγενία Δημητροπούλου. Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός αναφέρθηκε στην κόρη της, Εύα, την οποία υιοθέτησε από τη Σιέρρα Λεόνε.

«Πολύ με αγχώνει πώς θα της μεταδώσω κάποια πράγματα και πώς θα “σμιλέψω” κάποια πράγματα -γιατί κάθε άνθρωπος έχει τον χαρακτήρα του. Σίγουρα με απασχολεί και πώς θα είναι και η κοινωνία. Αλλά πιστεύω ότι αν ο καθένας μας βάλει ένα λιθαράκι ίσως να καλυτερέψει η κοινωνία», δήλωσε αρχικά η Ευγενία Δημητροπούλου.

Δείτε επίσης: Ευγενία Δημητροπούλου: «Είμαστε πολύ καλά με τον σύζυγό μου, απλά...» - Η αποκάλυψη για τη ζωή μετά τον γάμο και το παιδί

Η Ευγενία Δημητροπούλου για τη συμπεριφορά των υπόλοιπων παιδιών

Όσον αφορά τη συμπεριφορά των υπόλοιπων παιδιών στο σχολείο, η Ευγενία Δημητροπούλου τόνισε πως: «Η κόρη μου αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητά της ως προς το χρώμα, όμως όχι κάτι άλλο. Για παράδειγμα στο σχολείο της έχει κι άλλα παιδάκια που έχουν γεννηθεί στην Κίνα ή στην Ιαπωνία. Ποτέ ένα παιδί, που τώρα γίνεται 4 ετών, δεν έχει σχολιάσει κάποιο εξωτερικό χαρακτηριστικό ενός άλλου παιδιού».

«Αυτό νομίζω είναι κάτι που πρέπει να το βάλουμε στο κεφάλι μας, γιατί μετά “μπολιάζουμε” τα παιδιά μας με ρατσισμό. Η κόρη μου έχει μπορεί να έχει πει αυτό το παιδί έχει κατσαρά μαλλιά, μέχρι εκεί, τελεία. Πολλές φορές διδάσκομαι από τα παιδιά αυτής της ηλικίας», συμπλήρωσε η Ευγενία Δημητροπούλου για να καταλήξει αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού: «Προς το παρόν είμαστε μια χαρά. Οι γονείς μου ήρθαν στην πρόσφατη πρεμιέρα, η Εύα ερχόταν πολλές φορές και στις πρόβες. Ξέρει ποιες είμαστε, τι κάνουμε, χορεύει, τραγουδάει, πηγαίνει να μιλήσει και με τα υπόλοιπα κορίτσια».