Δέσποινα Καμπούρη – Στο τρένο μαζί με τα παιδιά της: «Πήγα αυτόματα στο τελευταίο βαγόνι για θέσεις...»

«Φοβάμαι, ζούμε από τύχη»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Μπορεί να έχει περάσει ενάμισης χρόνος, ωστόσο οι μνήμες από την τραγωδία των Τεμπών παραμένουν ζωντανές, και όχι μόνο για εκείνους που την έζησαν ή έχασαν συγγενείς στη μοιραία αμαξοστοιχία. Η Δέσποινα Καμπούρη, με μια ανάρτηση-γροθιά στο στομάχι, μας θύμισε ότι καθημερινά υπάρχει φόβος για όσους σκέφτονται να κλείσουν ταξίδι στη Θεσσαλονίκη με τρένο.

Λίγες μέρες μετά το τέλος της εκπομπής «Πάμε Δανάη», η δημοσιογράφος ταξίδεψε με τα παιδιά της. Μπορεί η Δέσποινα Καμπούρη να μην ήθελε να πάει στη Θεσσαλονίκη με το τρένο, ωστόσο ήταν κάτι που της ζήτησε η κόρη της σαν χάρη και εκείνη δεν της αρνήθηκε. Παρόλα αυτά, δεν έκρυψε τους έντονους προβληματισμούς της.

Δείτε επίσης: Ελένη Μενεγάκη: «Δεν θα σε ξαναδώ εδώ, μέσα σε αυτό το σύστημα» - Ο δημόσιος αποχαιρετισμός με τη Δέσποινα Καμπούρη

Η ανάρτηση της Δέσποινας Καμπούρη για το ταξίδι με τρένο

«"Μαμά δε θα ήταν υπέροχη ιδέα να πάμε στη Θεσσαλονίκη με το τρένο;". Και κάπως έτσι ταξιδεύουμε μαζί για πρώτη φορά με τρένο. Έκλεισα τα εισιτήρια ηλεκτρονικά. Ένιωσα το χέρι μου να πηγαίνει αυτόματα στο τελευταίο βαγόνι για να επιλέξω θέσεις. Οι μνήμες είναι νωπές και έντονες.

Λες και σέρνεται ακόμα μια δεισιδαιμονία στο μυαλό μου και στην καρδιά μου. Ακούω από το μεγάφωνο: "Οι επιβάτες που θέλουν να αποβιβαστούν στο Λιανοκλάδι να εξέλθουν από δεξιά αφότου η αμαξοστοιχία ακινητοποιηθεί πλήρως. Επόμενη στάση Παλαιοφάρσαλος". Κάθομαι προβληματισμένη στη θέση μου. Όλοι αυτοί οι αθώοι άνθρωποι, δεν είχαν ιδέα πού οδηγούνταν.

Άραγε τι να έκαναν εκείνη τη στιγμή; Τι να σκέφτονταν; Να ήταν χαρούμενοι; Να ήταν ερωτευμένοι; Να ήταν έτοιμοι να αρπάξουν τη ζωή από τα μαλλιά… Φοβάμαι να αφήσω τη μικρή μόνη της για να πάω στο μπαρ να φέρω νερά, ενώ δε θα έπρεπε. Είναι όλα στο μυαλό μου. Στο μυαλό όλων. Σε λίγο πλησιάζουμε Λάρισα. Δεν ξέρω αν θέλω να σηκώσω το κουρτινάκι του παραθύρου. Η σκέψη μου είναι κοντά σε όσους υποφέρουν από αυτό που συνέβη. Όσοι υπάρχουμε ακόμα, επιζούμε από τύχη. Αυτή είναι η αλήθεια. Ας μας έχει ο Θεός καλά κι ας πληρώσουν οι ένοχοι γι’ αυτό το έγκλημα…», έγραψε η Δέσποινα Καμπούρη στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.