Απόστολος Γκλέτσος: «Επικερδέστατο επάγγελμα οι παπάδες - Υπάρχουν άγιοι άνθρωποι και λαμόγια»

Η σχέση του ηθοποιού με τη θρησκεία

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Απόστολος Γκλέτσος: «Επικερδέστατο επάγγελμα οι παπάδες - Υπάρχουν άγιοι άνθρωποι και λαμόγια»

Ο Απόστολος Γκλέτσος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα. Μεταξύ άλλων, ο πρωταγωνιστής αναφέρθηκε στη σχέση του με τη θρησκεία, ενώ τόνισε πως είναι κάτι διαφορετικό από την εκκλησία, όπου στους κύκλους της (σύμφωνα πάντα με εκείνον) μπορείς να βρεις άγιους ανθρώπους, αλλά και «τεράστια λαμόγια».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας, αν είναι καλός χριστιανός, ο Απόστολος Γκλέτσος απάντησε πως: «Είμαι καλός χριστιανός με την έννοια του δικαίου και του αδίκου, όχι με αυτή που δίνει η εκκλησία των παπάδων. Οι παπάδες είναι ένα πολύ καλό και επικερδέστατο επάγγελμα. Υπάρχουν άγιοι άνθρωποι, υπάρχουν τεράστια λαμόγια, και κάποιοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους στην καθημερινότητα».

Δείτε επίσης: Απόστολος Γκλέτσος: «Η δήλωση "το ψάρι ψήνεται και από τις δύο πλευρές" ήταν πατρική και ιερή»

Ο Απόστολος Γκλέτσος για τον ρόλο της εκκλησίας

Όσον αφορά τον ρόλο της εκκλησίας και κατά πόσο είναι αναγκαίος, ο Απόστολος Γκλέτσος σημείωσε πως: «Η εκκλησία πρέπει να υπάρχει, δεν είπαμε να την καταργήσουμε γιατί είναι ένας μπουσούλας. Αν όλη η κοινωνία είναι αυτοκίνητο, η εκκλησία είναι το χειρόφρενο. Και αυτό χρειάζεται».