Ο Good Job Nicky μιλάει για τις κρίσεις πανικού: «Έτρεχα με 220 στην Αττική Οδό, μούδιασαν τα άκρα μου, πήρα τηλέφωνο τη μάνα μου...»

«Πετάγεται μία σκέψη στο μυαλό μου “θα πεθάνεις”»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ο Good Job Nicky ήταν καλεσμένος στο podcast της Άννας Μαρίας Βέλλη στο YouTube, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τις φοβίες του, τις κρίσεις πανικού και την ημέρα που συνειδητοποίησε τι ακριβώς περνούσε.

«Ό,τι έχω περάσει έχει περίεργη ονομασία. Η ψευδοδυσφαγία ήταν συνέπεια των κρίσεων πανικού, δεν είναι αυτοάνοσο, είναι βαριά λέξη. Υπάρχει η δυσφαγία και η ψευδοδυσφαγία, η διαφορά τους είναι ότι η δεύτερη είναι στο κεφάλι σου. Στη δυσφαγία δεν μπορείς όντως να καταπιείς. Αλλά τα συμπτώματα και των δύο είναι ακριβώς τα ίδια», δήλωσε αρχικά ο Good Job Nicky.

Όσον αφορά τις κρίσεις πανικού, ο καλλιτέχνης σημείωσε πως: «Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι ένα καλό και υποστηρικτικό περιβάλλον, να έχεις άτομα που σε αγαπάνε και σε σέβονται δίπλα σου, αλλά όχι όμως σε ακραίο βαθμό γιατί μετά δημιουργείται ένα δίχτυ ασφαλείας και δεν μαθαίνεις ποτέ από αυτό. Το δεύτερο είναι να εκθέσεις σταδιακά τον εαυτό σου στους φόβους που έχεις, ώστε να τους συνηθίσεις και να τους απομυθοποιήσεις και το τρίτο είναι να δεις για ποιον λόγο είναι εκεί η κρίση πανικού. Γιατί κάτι προσπαθεί να σου πει ο οργανισμός σου, ζητάει κάποια αλλαγή. Οι φοβίες μέσω τον κρίσεων δεν είναι απαραίτητα και ο λόγος που τις παθαίνεις. Όταν κοιτάξεις τον εαυτό σου κατάματα και αρχίσεις και συζητάς λίγο, χωρίς εγωισμούς όσο πιο γρήγορα το αποδεχτείς τόσο πιο λειτουργεί ως πυξίδα η κρίση πανικού».

Δείτε επίσης: Good Job Nicky - Έβαψε τα μαλλιά του και δηλώνει: «Τα διέγραψα όλα, έχω βρει πάλι τον Νικόλα»

O Good Job Nicky για την πρώτη κρίση πανικού που έπαθε

«Όλο ξεκίνησε από μικρή ηλικία, είχα βαριές αλλεργίες. Πάθαινα και αναφυλαξίες. Είναι μια αλλεργία που δεν θα ήθελα να την πω, ήταν σπάνια και ευτυχώς πέρασε. Μου βγήκε στα 13 μου και με ταλαιπώρησε από την εφηβεία μέχρι στις αρχές της ενηλικίωσης. Έχω πάθει τρεις αναφυλαξίες στη ζωή μου και ήταν ο φόβος μου. Με συμμάζεψαν, είχα τεράστια άγνοια κινδύνου και έκανα συνεχώς μ...κιες. Αλλά αυτό κάπως μου έβαλε φρένο», σημείωσε στη συνέχεια ο Good Job Nicky.

«Γυρνούσα από ένα σπίτι, ήμουν στο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό, δεν ήταν κανείς στο δρόμο. Οδηγάω, το αμάξι κάνει υπερβολικό θόρυβο, με τρώνε τα φώτα και οι λωρίδες και ακούω έναν μονότονο ήχο. Όπως πηγαίνω, πετάγεται μία σκέψη στο μυαλό μου “θα πεθάνεις” και μία άλλη “καλά είσαι”. Αυτές οι δύο άρχισαν να παίζουν ξύλο και μου καρφώθηκε η σκέψη “τώρα να πάθεις και ένα αλλεργικό σοκ”. Μου κόβονται τα πόδια, μούδιασαν τα άκρα μου. Δεν ήξερα που ήμουν, άρχισα να βαριανασαίνω, δεν ήξερα τι μου συνέβαινε. Ήταν η πρώτη φορά που αναγνώρισα ότι ήταν κρίση πανικού. Έλεγα αν είναι να πεθάνω, να φτάσω σπίτι μου πρώτα και ψοφάω μετά. Έφυγα με 220 και πήρα τη μάνα μου τηλέφωνο που μου είπε “Πάρε αναπνοές”. Δεν θυμάμαι καν τι μου έλεγε, αλλά έλεγε πολλά πράγματα. Έφτασα στο σπίτι ενός φίλου μου και ένιωθα σαν να κέρδισα γιατί δεν μου επέτρεψα να πάθω κάτι, αλλά οι κρίσεις πανικού μπήκαν στη ζωή μου», τόνισε κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα ο Good Job Nicky.

Δείτε το βίντεο από το 29:00 και μετά: