Έχει περιουσία 6,4 δισ. - Αυτή η Ελληνίδα πήρε την πρώτη θέση στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους Έλληνες στον κόσμο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Έχει περιουσία 6,4 δισ. - Αυτή η Ελληνίδα πήρε την πρώτη θέση στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους Έλληνες στον κόσμο

10 Έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές βρίσκονται στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους για το 2024 με την Μαρία Αγγελικούση να πιάνει την κορυφή της πρώτης θέσης!

Η Μαρία Αγγελικούση κατάφερε και φέτος να διατηρήσει την πρωτιά μεταξύ των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων και να βρίσκεται στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Πλέον η 432η πιο πλούσια στον κόσμο, από 455η το 2023, με περιουσία 6,4 δισ. δολάρια.

Ποια είναι η Μαρία Αγγελικούση που βρίσκεται στην 1η θέση της Forbes

Μαρία Αγγελικούση
Μαρία Αγγελικούση/angelicoussisgroup.com

Η Μαρία Αγγελικούση είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα στον τομέα της ναυτιλίας, συνεχίζοντας την κληρονομιά μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυναστείες της Ελλάδας και του κόσμου. Είναι η κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, ενός από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους εφοπλιστές. Η οικογένεια Αγγελικούση έχει μακρά ιστορία στη ναυτιλία, και η Μαρία Αγγελικούση έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της οικογένειας.

Η Μαρία Αγγελικούση είναι γνωστή για τις επιχειρηματικές της δεξιότητες και την ικανότητά της να διαχειρίζεται μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο. Η οικογενειακή εταιρεία της, η Angelicoussis Shipping Group, δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων των δεξαμενόπλοιων, των φορτηγών πλοίων και των LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) πλοίων.

Η ηγεσία της Μαρίας Αγγελικούση στην εταιρεία της οικογένειας έχει αναγνωριστεί διεθνώς, και η ίδια θεωρείται μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στη ναυτιλία. Με την αφοσίωσή της και την καινοτόμο προσέγγισή της, η Μαρία Αγγελικούση συνεχίζει να επεκτείνει και να εκσυγχρονίζει τις επιχειρήσεις της οικογένειάς της, διατηρώντας την κληρονομιά και την φήμη της δυναστείας των Αγγελικούση.

Χιώτισσα στην καταγωγή, σπούδασε Ιατρική και άσκησε το επάγγελμα του γιατρού στη Μεγάλη Βρετανία μέχρι το 2008 και αφιλοκερδώς σε χώρες της Αφρικής, πετυχαίνοντας στα 40 της χρόνια να ηγείται του Ομίλου Angelicoussis Group. Μάλιστα, το 2022 έλαβε τη 10η θέση στο Top 100 της Lloyd’s List με τις 100 προσωπικότητες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία.

Μόλις δύο χρόνια ήταν αρκετά για να δείξει τη δύναμή της, αφού ανέλαβε CEO της Angelicoussis Group δύο χρόνια μετά τον θάνατο του αείμνηστου πατέρα της, Ιωάννη Αγγελικούση, στις 10 Απριλίου του 2021, αποδεικνύοντας ότι έχει τη ναυτιλία στο DNA της.

Δείτε εδώ ποια άλλα Ελληνικά ονόματα επιχειρηματιών και εφοπλιστών βρίσκονται σε αυτή την λίστα.