Ντάνιελ Νούρκα: «Πριν το Survivor έλεγα “Τι θα κάνω από δουλειά, έχω να πληρώσω λογαριασμούς”...»

Όσα είπε για τον ρατσισμό που έχει βιώσει

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ντάνιελ Νούρκα: «Πριν το Survivor έλεγα “Τι θα κάνω από δουλειά, έχω να πληρώσω λογαριασμούς”...»

Ο Ντάνιελ Νούρκα ήταν ο σημερινός (30/6) καλεσμένος της Μαρίας Μπακοδήμου στην εκπομπή «Γεια σου». Ο νικητής του Survivor 2024 συζήτησε με την παρουσιάστρια για την πορεία του μέχρι να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο και το έπαθλο των 100.000€.

«Είχα πολύ καλή ψυχολογία, ένιωσα σε μία πλήρη ισορροπία, μέσα μου ήμουν ζεν. Έλεγα ότι θα προσπαθήσω και ό,τι γίνει. Αυτό ήταν το κλειδί. Ήξερα ότι δεν ήμουν το φαβορί και ότι αν προσπαθήσω έχω πιθανότητες. Ήμουν και πλήρως συνειδητοποιημένος με το γεγονός να μην το πάρω», δήλωσε αρχικά ο Ντάνιελ Νούρκα.

Για να συμπληρώσει: «Μέχρι και πριν να φύγω ήμουν σε δραματική σχολή, την ξεκίνησα παράλληλα με τους “Συμπέθερους από τα Τίρανα”. Έκανα το πρώτο εξάμηνο και μία παύση, ήρθαν όλα too much στη ζωή μου από το 2021 και μετά».

Δείτε επίσης: Ντάνιελ Νούρκα: «Ένας δρόμος που δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα...» - Η πρώτη ανάρτηση μετά τη νίκη στο Survivor

Ο Ντάνιελ Νούρκα για την άφιξή του στην Ελλάδα

Όσον αφορά το ξεκίνημα του πατέρα του στην Ελλάδα, ο Ντάνιελ Νούρκα τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέχρι τα πέντε μου, που ήρθα στην Ελλάδα, έβλεπα τον πατέρα μου δυο φορές τον χρόνο. Δεν υπήρχε πατρική φιγούρα στο σπίτι, ήταν απλά ο παππούς μου. Όποτε ερχόταν ο μπαμπάς μου ήταν ο ήρωάς μου. Ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά τότε δεν το συνειδητοποιείς τόσο. Όταν κάποιοι άνθρωποι κάνουν μία τέτοια προσπάθεια ζωής, ξενιτεύονται για ένα καλύτερο μέλλον, στο πουθενά, χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα, τους ανήκει ο τίτλος του “Survivor”».

«Ήρθα πεντέμιση ετών στην Ελλάδα, μπήκα στην Α' δημοτικού απευθείας και έμαθα γρήγορα ελληνικά. Μετά είχα ένα θέμα υγείας, έκανα μία εγχείριση, οπότε επιστρέψαμε στην Αλβανία μέχρι να ανανεωθεί η βίζα. Πήγα κι εκεί σχολείο, άλλη νοοτροπία, άλλη γλώσσα. Μετά έπρεπε να ξαναμάθω ελληνικά...», διηγήθηκε εν συνεχεία ο Ντάνιελ Νούρκα.

Ο ρατσισμός και οι δυσκολίες

Μιλώντας για τον ρατσισμό που βίωσε, ο Ντάνιελ Νούρκα τόνισε: «Όταν ήρθα στην Αθήνα δεν δυσκολεύτηκα να βρω σπίτι, γιατί έμενα με έναν κολλητό μου. Στη μετάβαση μετά, γιατί το “σπάσαμε”, όταν έψαχνα μετά σπίτι, εκεί μου πήρε λίγο χρόνο. Έπεσα σε κάποιες περιπτώσεις, που μου ζητούσαν όνομα για να κλείσουμε ραντεβού και τους έλεγα Ντάνιελ Νούρκα, που δεν είναι και πολύ ελληνικό... Με ρωτούσαν από πού είμαι, τους έλεγα από την Αλβανία και μου έλεγαν ότι “η σπιτονοικοκυρά δεν θέλει ξένους”».

«Το κατανοούσα, δεν μπορούσα να το καταλάβω, αλλά έλεγα οκ, άποψή σου, δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Αλλά εντάξει, όταν κάποιος έχει φτάσει 80 χρονών και έχει αυτές τις αντιλήψεις, είναι πολύ δύσκολο να τις αλλάξει στα 80 του», συμπλήρωσε ο Ντάνιελ Νούρκα.

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του στο Survivor. «Δεν το πίστευα, έλεγα “τώρα όντως με πήραν;”. Μέχρι να μιλήσω με τη δικηγόρο πίστευα ότι θα μου το ακυρώσουν. Τρομερή χαρά, επειδή τελείωνε η παράσταση “Άνδρες με τα όλα τους”, συζητούσαμε μήπως συνεχίσει και εν τέλει ακυρώθηκε. Ήμουν τότε “Ρε φίλε, τι θα κάνω από δουλειά, έχω να πληρώσω λογαριασμούς”. Αλλά ήταν τέλειο το timing για το Survivor, κάτι μου έδειχνε το σύμπαν και το εμπιστεύτηκα», κατέληξε ο Ντάνιελ Νούρκα.