Αλέξης Κούγιας: Κινείται νομικά εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη - «Δεν κάθισε ούτε μία ώρα στο νοσοκομείο», ξέσπασε για την Πολυζωγοπούλου

Τα νέα "καρφιά" μετά τις δηλώσεις του για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Αλέξης Κούγιας: Κινείται νομικά εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη - «Δεν κάθισε ούτε μία ώρα στο νοσοκομείο», ξέσπασε για την Πολυζωγοπούλου

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής του ΑΝΤ1, Πρωινό, σχετικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού του Απόστολου Λύτρα του οποίου έχει αναλάβει την υπεράσπιση. Απάντησε για τις δηλώσεις που έκανε περί αντρίκιας συμπεριφοράς του δικηγόρου, τα έβαλε με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και με την Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Τα νέα "καρφιά" του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση Λύτρα - Πολυζωγοπούλου

«Αυτή τη στιγμή ζούμε μία δικτατορία των ιδιαιτεροτήτων. Κάποιοι θέλουν να μας αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας και να μας κλείσουν το στόμα, και ειδικά σε κάποιους ανθρώπους σαν και εμένα. Σε μία συζήτηση που είχα με τον κύριο Παπαδάκη και την κυρία Αναστασοπούλου και είπα την άποψή μου. Η άποψή μου διαστρεβλώθηκε και δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό οφείλεται στο ότι κάποιοι δε γνωρίζουν καλά ελληνικά.

Δεν είπα ποτέ ότι ήταν δικαιολογημένη η συμπεριφορά Λύτρα. Τη χαρακτήρισα αδικαιολόγητη. Είπα όμως ότι ήταν ανδρική η συμπεριφορά του να παραδεχτεί στο τέλος το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη. Αυτό όμως σόκαρε φαίνεται τον κύριο Κασσελάκη, ο οποίος φαίνεται έχει ενοχληθεί από τις τοποθετήσεις μου (δείτε εδώ την ανακοίνωση που εξέδωσε και τον προσέβαλε), γιατί πραγματικά οι απόψεις μου γι’ αυτόν είναι αυτές τις οποίες έχω διατυπώσει κατά καιρούς και παρενέβη λες και εγώ είμαι αρχηγός κόμματος ή είμαι κάποιο μέλος του κόμματός του ή είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος είμαι στο κοινωνικό του περιβάλλον.

Η δική του παρέμβαση προκάλεσε την δική μου αντίδραση δικαιολογημένα. Εάν αυτό ενόχλησε κάποιους... Ζήτησαν, λοιπόν, να διερευνηθεί αν αυτό που είπα για τον Κασσελάκη έχει ομοφοβικά στοιχεία. Καλά έκανε και ο Άρειος Πάγος. Καλά θα κάνει και ο κύριος Εισαγγελέας που θα κάνει την προκαταρκτική εξέταση, αλλά σας λέω ότι δικαιώματα έχω κι εγώ. Εγώ δεν είμαι σάκος του μποξ. Όποιος με ενόχλησε και με χαρακτήρισε ομοφοβικό και μήνυση θα εισπράξει από μένα και αγωγή. Και ο πρώτος που θα την εισπράξει είναι ο Κασσελάκης και ο δεύτερος και ο τρίτος είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά μου ομοφοβική.

Ήρθε ο Κασσελάκης να κάνει διακοπές στην Ελλάδα και να υπηρετήσει θητεία. Σε μία χώρα μπανανία, όπως εξελίσσεται, βρέθηκε αρχηγός κόμματος, και από εκεί και πέρα θα πρέπει εμείς οι υπόλοιποι που έχουμε μία διαδρομή - εγώ 50 χρόνια δικηγορία, είμαι 74 ετών - να ανεχθούμε όλη αυτή την συμπεριφορά και την βάρβαρη εισαγωγή στην καθημερινότητά μας των Κασσελάκηδων.

Και ήρθε ο Κασσελάκης ο οποίος είπε ότι οι προσωπικότητες σαν κι εμένα τον οδήγησαν να ξεσπιτωθεί. Τι δουλειά έχω εγώ με την απόφαση του Κασσελάκη να πάει στην Αμερική και να αγοράσει τα ψαράδικα και στο τέλος να παρουσιάζει ένα πόθεν έσχες, το οποίο φαίνεται ότι έχει και τα χαρακτηριστικά προικοθήρα. Ούτε φοβάμαι κανέναν, σέβομαι τη δικαιοσύνη, την υπηρετώ πάρα πολλά χρόνια, αλλά από εδώ και πέρα, για κάθε έναν που με χαρακτηρίζει ομοφοβικό, και μήνυση και αγωγή και ο πρώτος που θα την εισπράξει είναι ο Κασσελάκης», είπε αρχικά.

Λίγο αργότερα, επισήμανε: «Στον Λύτρα γίνονται εγκλήματα ρε παιδιά! Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα. Λυπάμαι που ένας συνάδελφός μου προσπαθεί να τον βάλει στη φυλακή. Από που κι ως πού παραβίασε τους όρους που του επιβλήθηκαν; Από που κι ως πού έπρεπε να πάει φυλακή για κάποιες επικίνδυνες σωματικές βλάβες;

Βάφτισαν τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τις έκαναν κακουργήματα, αυτομάτως αναβάθμισαν με τον χαρακτηρισμό αυτόν και το αδίκημα της οικογενειακής βίας σε κακούργημα που επιτρέπει προσωρινή κράτηση. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δεν κάθισε ούτε μία ώρα σε νοσοκομείο και βρίσκεται στο σπίτι της και από εκεί κατευθύνει όλο το νομικό επιτελείο που της συμπαρίσταται σε ενέργειες σαν αυτές εις βάρος του κύριου Λύτρα, δείχνει αν είναι πράγματι βαριά σκοπούμενη η σωματική βλάβη. Εγώ ότι έχω πει μέχρι σήμερα σε θέματα νομικά έχω δικαιωθεί. Γι' αυτό και είμαι Κούγιας».

Δείτε επίσης: Σοφία Πολυζωγοπούλου: «Γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ;» - Ο διάλογος με την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα