Αθηνά Μαξίμου: «Έκανα πολλά χρόνια να συγχωρήσω τον πάτερα μου για αυτή την εγκατάλειψη» - Μιλάει για το διαζύγιο των γονιών στα 3,5 της χρόνια

«Στη σχέση μου με τον Αιμίλιο μπήκα απαλλαγμένη από αυτό το σύνδρομο»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Αθηνά Μαξίμου: «Έκανα πολλά χρόνια να συγχωρήσω τον πάτερα μου για αυτή την εγκατάλειψη» - Μιλάει για το διαζύγιο των γονιών στα 3,5 της χρόνια

Η Αθηνά Μαξίμου παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη, η οποία προβλήθηκε το πρωί της Τετάρτης 19/6. Η ηθοποιός μίλησε με πολύ τρυφερά λόγια για τους γονείς της και τον σύζυγό της, Αιμίλιο Χειλάκη.

Το ζευγάρι είναι μαζί εδώ και είκοσι χρόνια, παραμένοντας ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι στη διάρκεια των χρόνων. Η Αθηνά Μαξίμου περιγράφει τα κατάλοιπα από το διαζύγιο των γονιών της, αλλά και τη δουλειά που έκανε με τον εαυτό της, έτσι ώστε να μπει θεραπευμένη από τα όποια τραύματα είχε στη σχέση με τον ταλαντούχο ηθοποιό.

Δείτε επίσης: Αθηνά Μαξίμου – Αιμίλιος Χειλάκης: Αποκάλυψαν την πρώτη γνωριμία τους

Οι δηλώσεις της Αθηνάς Μαξίμου για τους γονείς της και τον Αιμίλιο Χειλάκη

«Στη σχέση μας με τον Αιμίλιο, αυτό το "θέλω να με κοιτάξεις, να με φροντίσεις" συμβαίνει εκατέρωθεν. Εγώ νόσησα τρεις φορές από κορωνοΐο, την τρίτη φορά αφού έκανα τα παράπονα μου για τις άλλες δύο, αυτή τη φορά ο γλυκός μου, ο Αιμίλιος μπήκε στο google και βρήκε μια συνταγή για κοτόσουπα. Ήταν η πιο ωραία κοτόσουπα της ζωής μου, γιατί ήταν από έναν άνθρωπο, που ήθελα να τη φτιάξει.

Είμαι παιδί που μεγάλωσα πολύ γρήγορα, επειδή οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 3,5 ετών, ξαφνικά βρέθηκα αντιμέτωπη σε δυο τελείως διαφορετικά περιβάλλοντα. Το ένα της μητέρας μου και το άλλο του πατέρα μου. Έπρεπε να προσπαθώ να βρω τρόπους να επιβιώνω. Θυμάμαι μέχρι τα 3,5 ότι παίζαμε σαν παιδιά με τον πάτερα μου και ερχόταν η μητέρα μου - η γυναίκα του για να επιβάλλει την τάξη.

Όταν χώρισαν οι γονείς εγώ μου ήρθα αντιμέτωπη με την αρχηγό της οικογένειας, που ήταν η μητέρα μου και έπρεπε το ένα παιδί από τα δυο να τα βγάλει πέρα μονό του μαζί της. Συνέχισα να βλέπω τον πάτερα μου κανονικά. Μου δημιουργήθηκε έλλειψη, γιατί από εκεί που ήμασταν “αυτοκόλλητοι”, το ένα “αυτοκόλλητο” εξαφανίστηκε.

Συγχώρησα τη μητέρα μου πιο εύκολα, γιατί με έναν τρόπο μεγαλώσαμε μαζί, με τον πάτερα μου δεν είχα τόσο ισχυρή πραγματικότητα, είχα εσωτερική πραγματικότητα, πάντα πίστευα ότι ο πατέρας μου θα τα έκανε καλύτερα από τη μητέρα μου, άλλα αυτό ήταν ένα ιδεατό σύνδρομο στο δικό μου μυαλό. Έκανα πολλά χρόνια να συγχωρήσω τον πάτερα μου για αυτή την εγκατάλειψη.

Για πάρα πολλά χρόνια έψαχνα τον μπαμπά μου στις σχέσεις μου, μέχρι που κάποια στιγμή λόγω ψυχανάλυσης κατάφερα να απεμπλακώ από αυτό το σύστημα. Στη φάση αναζήτησης συντρόφου με τα χαρακτηριστικά του πάτερα μου έκανα πάρα πολλά λάθη, τα οποία δεν μετανιώνω καθόλου, γιατί πιστεύω ότι τόσο μπορούσα να κάνω τότε, οπότε ανήκει στην προσωπική μου ιστορία.

Στη σχέση μου με τον Αιμίλιο μπήκα απαλλαγμένη από αυτό το σύνδρομο και για αυτό ενδεχομένως είναι υγιής και έχει διάρκεια. Η μητέρα μου τα πάει πολύ καλά με τον Αιμίλιο, σε κάποια θέματα μπορώ να πω ότι έχουν κάνει κόμμα, είναι τόσο χαριτωμένο αυτό. Είναι δυο άνθρωποι που λατρεύω, είναι η ζωή μου. Με τον Αιμίλιο είμαστε 20 χρόνια μαζί», είπε μεταξύ άλλων η Αθηνά Μαξίμου.